Rhodoniet

Rhodoniet is 1790 in Rusland ontdekt. Op een gegeven moment werd het door de lokale bevolking ‘Orletz’ genoemd wat adelaar betekent. De lokalen ontdekten namelijk ieder keer weer, kleine stukjes Rhodoniet in de adelaarsnesten. Zij namen deze gewoonte over en legden ook stukjes Rhodoniet in de wiegjes van hun pasgeboren kindjes. Later werden de stenen meegegeven aan reizigers, als beschermende steen. Dit mineraal kreeg in 1819 officieel de naam Rhodoniet. In het Grieks betekent Rhodon Roos. Rhodoniet is een mangaan-inosilicaat. In massieve vorm is Rhodoniet meestal roze tot rood met zwarte aderen of stukjes mangaanoxide die erdoorheen lopen, er zijn echter ook oranjerood of bruinrood stukken. Rhodoniet wordt meestal aan het Hartchakra verbonden. Het heeft veel weg van de zustersteen Rhodochrosiet. Beide stenen willen diepgewortelde emoties naar de oppervlakte brengen, Rhodoniet heeft als aanvullende beschrijving dat het vooral ook de innerlijke zelf wilde voeden. Zij herinnert jou eraan dat jij alles kunt bereiken wat je wilt, omdat je alles in je hebt wat je nodig hebt. Het is een steen van doel, samenwerking en gemeenschap, altruïsme en vrijgevigheid van geest. Het is een talisman om de ‘broederschap van de mensheid’ te bevorderen. Deze heerlijke steen vraagt dus om geknuffeld te worden.
Deze wordt ook ingezet bij emotionele healing. Acceptatie, vergeving en onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft. De steen wordt door sommige ook omschreven als 1e hulp steen.

Rhodoniet BryOnly

In Feng Shui valt Rode Rhodoniet onder de vuur, Yang energie. Het is de energie van warmte, actie, emotie en passie, de energie van ideeën en concepten. Het wordt gekoppeld aan de Zuidzijde van een huis of ruimte. Rhodoniet welke roze van kleur is valt onder Yin energie. Dit wordt geassocieerd met liefde, romantiek en moederschap. Je legt een roze Rhodoniet in ZuidWest van je huis of ruimte wanneer je de vrouwelijke energie beter wilt laten doorstromen.

Rhodoniet is een uitstekende tool om Yin en Yang energieën te balanceren. Je kunt dan het beste Rhodoniet midden in de ruimte leggen. Om te bepalen welke ruimtes uit balans zijn kun wordt er een Massage stick van Rhodoniet in de schrijfhand gelegd en loopt men door de ruimte. Als de energie teveel Yang heeft voelt er een lichte druk op de vingers, als er te veel Yin is dan voelt de massage stick eerder passief.

Leg in ruimtes waar je teveel Yang voelt een Rhodoniet neer wat meer zwart dan roze is, als het teveel Yin voelt zoek dan een overwegend roze uit.

rhodon power bryonly

Ik heb vele mooie gesprekken gevoerd met bijzondere mensen. Gesprekken die gaan over ontwikkelingen en over het leven, mensen die niet commercieel bezig zijn. Van dit soort gesprekken krijg ik energie en word ik enorm positief geprikkeld. Daar in tegen geven gesprekken met succesvolle managers, die vertellen hoe je meer geld kunt verdienen, geven mij het omgekeerde gevoel. Ik kan nu goed aanvoelen dat hier ook balans mag zijn. Mijn waardevolle teaching die ik met jouw wil delen is die van de Inca’s, tijdens 1 van mijn inwijdingen: de Inca’s zijn van mening dat wij teveel praten (en teveel denken).
Zij laten de woorden die zij uitspreken via het hart naar buiten komen. Dat is voor een flapuit niet altijd eenvoudig.
Ik heb wel ervaren dat wanneer je je woorden eerst ‘filtert’ er een mooie energie ontstaat, je veiligheid en wederzijds respect voor alle levende wezens creëert ♡

rhodoniet trommel

liefs!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: