Rhodochrosiet

Rhodochrosiet wordt ook wel Inca Rose (Rosa del Inca of Rosinca) genoemd, omdat de Inca’s geloofden dat Rhodochrosiet het bloed was van hun voorouders die in steen was veranderd. De legende zegt ook dat er in een grot diep onder het Andesgebergte een Rhodochrosiet hartvormig rotsblok staat, waarvan wordt gedacht dat het het hart van Moeder Aarde is en dat het eens in de 200 jaar klopt. Het wordt al duizenden jaren beschermd en vereerd door de lokale bevolking.

picsart_02-20-111999766409.jpg

Rhodochrosiet wordt omschreven als de steen van compassie en het symboliseert een onbaatzuchtige liefde. De Solar Plexus Chakra heeft de neiging om onopgeloste problemen op te nemen en op te slaan. De Solar Plexus ligt ongeveer rond de maag streek en wordt in het geel afgebeeld, deze chakra wordt gekoppeld aan het innerlijke vuur. Rond deze plek liggen je persoonlijke wil en kracht. Als deze chakra goed in balans is ben je zeker van jezelf. Je weet wat je wilt en hoe je dit gaat bereiken. Je bent optimistisch en alert. Je zit lekker in je vel. Wanneer deze chakra wat uit balans kun je last hebben van onzekerheid. Je weet niet goed welke vervolgstappen je moet nemen. Je kunt je een beetje schamen en/of bang zijn wat anderen van je vinden. Je wordt weleens als ongevoelig bestempeld. Je hebt regelmatig het gevoel dat je in een dip zit. je bent vaak kritisch naar andere mensen maar meestal vooral naar jezelf.

Rhodochrosiet is een goede steen om dicht bij je te dragen wanneer je in een periode van je leven zit waarin je onderdrukte gevoelens aan de oppervlakte wil laten komen. Rhodochrosiet resoneert enorm met het innerlijke kind. Het kan je inspireren om een dynamische en positieve houding aan te nemen. Rhodochrosiet is een geweldige steen om een nieuwe liefde in je leven te verwelkomen, of een vriend die een zielsverwant is en jou helpt om de noodzakelijke lessen te leren. Deze steen helpt je herinneren dat je iemand vooruit kunt helpen en dat je liefde kunt uiten voor anderen zonder dat je angst voor afwijzing hoeft te hebben.

Hoewel alle roze stenen onvoorwaardelijke liefde bevorderen, beweert Robert Simmons in The Book of Stones dat ‘Rhodochrosiet een van de meest tedere en liefdevolle energieën uitstraalt, het hart verzacht en de ziel troost. Het is een geweldige talisman van vreugde en genezing, van het omarmen van iemands rechtmatige krachten en het bereiken van zijn volledige potentieel’.

picsart_02-20-11341029264.jpg

De naam Rhodochrosiet komt van de Griekse rhodos, wat ‘roos’ betekent en khros, wat ‘kleur’ betekent. Beide woorden bij elkaar worden levendige roze roos. Het heeft vaak een glasachtige en/of parelachtige glans. Hoewel Rhodochrosiet meestal roze tot rood is, kan deze ook geelachtig, oranje of bruin zijn. Het wordt heel vaak verward met het mangaansilicaat, Rhodoniet, maar is duidelijk zachter met witte banden, in plaats van de zwarte aders van mangaanoxide in Rhodoniet.

In een Massief stuk zijn de roze en witte banden heel goed zichtbaar. Ze worden dan ook vaak gebruikt in sieraden, in decoratieve stenen of uitgehouwen beeldjes. Er zijn ook fijne semi transparante kristallen te koop maar door de zachtheid en broosheid zijn deze kristallen niet geschikt voor dagelijks gebruik, daarnaast zijn zij zeldzaam en kostbaar.

In Tarotleggingen wordt Rhodochrosiet gelinkt aan De Dwaas. Het helpt je herinneren dat jij jezelf door de ogen van een kind moet blijven bekijken. Weet je nog hoe verwonderd je naar een vlinder kon kijken, hoe je fantaseerde dat je ook vleugels had en kon vliegen? Het idee dat je alles kon worden wat je maar wenste. De steen helpt je ook herinneren dat je kunt vertrouwen dat alles haalbaar is zolang je erin gelooft en er voor werkt.

Rhodochrosiet wordt ook gebruikt in Feng Shui. De steen wordt geplaatst in ZuidWest van een ruimte. Het wordt geassocieerd met liefde, romantiek en moederschap. Een steen op ZuidWest van een kamer plaatsen houdt de vrouwelijke energie van groei en moederliefde stromend.

Ben je op zoek naar een uniek boekje en mooie steen, neem dan een kijkje in de webshop.

rhodochrosietLiefs!

picsart_02-20-11900422356.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: