Maansteen

Betoverend, mysterieus en net zo magisch als de Maan wanneer je zo’n prachtige steen in je handen hebt. In het licht en als je geluk hebt kun je blauwe lichtpuntjes in de regenboogmaansteen (zoals op de foto) ontdekken, symbolisch als een sluier die jouw waarheid verborgen houdt. Een welkome talisman als je op ontdekkingsreis gaat. Een reis naar je innerlijke wereld. Het is ook een prachtige steen voor gepassioneerde geliefden. Onze connectie met de maan is sterk al zijn we ons hier niet altijd bewust van. Het zijn ritmes die naadloos in elkaar overgaan. Of wij dit nu willen of niet.

Van de Romeinen is bekend dat zij dol waren op deze steen en ze dan ook graag in sieraden verwerkten.

Maanstenen worden vergeleken met de maan die ieder dag weer zodra de zon ondergaat te bewonderen is. De maansteen wordt geassocieerd met de maandgodinnen die over de hele wereld te vinden zijn.

In India wordt gedacht dat ze ’s nachts zoete, mooie dromen geven, maar zij hebben ook een reputatie opgebouwd voor het verbeteren van de intuïtieve gevoeligheid en spirituele visie van het’ derde oog ‘op elk moment van de dag. Deze verbinding met het onderbewustzijn werd ook erkend in de middeleeuwen in Europa, waar werd aangenomen dat staren in een maansteen ervoor zou zorgen dat je in een diepe slaap zou vallen waardoor je de toekomst kon zien. Dit strekt zich uit tot de kracht van vruchtbaarheid, waar in Arabië vrouwen maanstenen in hun kleding naaien om hun vruchtbaarheid te vergroten. Deze associatie met vruchtbaarheid strekt zich zelfs uit tot de vruchtbaarheid van gewassen, vandaar dat maansteenamuletten vóór de oogst in fruitbomen werden gezien. Om de kracht van je maansteen verder te vergroten, probeer ze buiten te zetten in het licht van de volle maan.

Maanstenen, soms vergeleken met een regendruppel of traan, hebben mensen in Azië er al lang aan herinnerd dat de maan niet kan worden gezien tijdens de regen, net zoals het moeilijk is om door onze tranen heen te kijken.

Er wordt gezegd dat de maansteen helpt om het hartchakra te openen waardoor we beter in contact komen met onze gevoelens en om onze verborgen schatten te ontdekken. Maansteen stimuleert creativiteit en herinnert ons dat het Universum ons oneindig veel te bieden heeft. Vergeet vooral niet te genieten van al wat is & Go with the Flow! Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Je best doen is wat anders dan iets onrealistisch nastreven. Go with the flow, forceer het leven niet en vertrouw erop dat je krijgt wat je nodig hebt. Onthoud deze gezegde van de Apache, “May the sun bring you new energy by day, may the moon gently restore you by night…and may you walk gently through the world, knowing its beauty all the days of your life.

De maansteen in de Feng Shui: De maan, wordt in feng shui en vele andere spirituele tradities, vertegenwoordigt door het goddelijke vrouwelijke. Terwijl de cyclus van de maan ons verbindt met de natuur, herinnert de maansteen ons er ook aan dat ons leven ook wegebt en stroomt. De creatieve en intuïtieve kracht van vrouwelijke energie wordt volgens Feng shui geactiveerd door de maansteen. Het kan ons helpen emoties en stress in balans te houden en af ​​te koelen. Het laat ons ook afstemmen op onze vrouwelijke en voelende kant. Maansteenenergie is yin, introspectief, ontvankelijk en verbonden met ons onderbewustzijn.

De serene en rustige energie van de maansteen nodigt ook uit tot creativiteit, genezing en moederlijke bescherming. Het werkt ook als een spiegel, zodat we onze weerspiegeling duidelijk kunnen zien.

Hier zijn enkele manieren om maansteen te gebruiken in de feng shui van je huis. Je kunt de steen ook meenemen in je zak of dragen als een sieraad. De maansteen wordt onder het matras gelegd wanneer een vrouw zwanger wil raken. Wanneer er op relationeel vlak hulp nodig is leg dan een maansteen in de slaapkamer. Maansteen op kantoor of werkruimte activeert creativiteit.

“And the moon said to me: My darling daughter, you do not have to be whole in order to shine”

Liefs

BryOnly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: