Dromen waarmaken

Ik HOU van verhalen! Waargebeurd, verzonnen, inspirerend, mythen of sagen het maakt eigenlijk niet uit. Ik heb een rijke fantasie dus bij verhalen heb ik eigenlijk altijd “beeld”. Mijn moeder vertelde vroeger de meest fantastische sprookjes voor het slapen gaan en mijn oom (haar broertje) was meester in het vertellen van grapjes en spannende verhalen.  Ierland staat dan ook bekend om het land van verhalen en avonturen, van helden en strijd. De mythen van Ierland gaan duizenden jaren terug, tot aan de tijd van de Kelten. Maar volgens velen fluisteren zij nog steeds door de wouden en geven ze de mooiste landschappen van het eiland iets extra mysterieus.

Maar niet alleen de Ieren vertellen mythes, sagen en legendes. Welnee over de hele wereld zijn de mooiste verhalen geschreven. Verhalen met een boodschap, met goede raad, met humor.. Lezen is inspirerend, verhelderend, geruststellend, het verrijkt je fantasie. Lezen kan zelfs nog meer doen, verhalen en gedichten helpen ons om sociaal te functioneren. Door fictie te lezen, kunnen we ons beter inleven en meer begrip opbrengen voor anderen. Uiteraard worden woordenschat en taalvaardigheid nog beter wanneer je regelmatig leest.

Legendes:

  • Gaat vaak over heiligen, een heilig voorwerp en/of wonderen.
  • Het heeft vaak een religieus-politiek doel: het christelijk geloof of de macht van een vorst legitimeren.
  • Komt meestal vanuit christendom

Mythen:

  • Gaan meestal (half)goden of (verzonnen) helden.
  • Hebben vaak een verklarend doel: het onbegrijpelijke / de werkelijkheid verklaren.
  • Komt meestal van Griekse, Romeinse en Keltische mythen

Sagen

  • Gaan meestal over bijzondere verschijnselen en wezens, via mondelinge doorvertelde verhalen. (tegenwoordig ook wel het broodjeaapverhaal)
  • Het is eigen geschiedenis mondeling doorgeven maar vaak met veel mystieke elementen en ‘fantasy’.
  • Herkomst is vaak Scandinavië, Voorbeelden: ‘de witte wieven’
  • Sagen zijn een spiegel van de samenleving. De gevoelens, de angsten en de meningen schemeren erin door.

Verhalen lezen brengt dus vooral positiviteit en gek genoeg nemen we er steeds minder de tijd voor. We krijgen op een dag zoveel prikkels dat we ons vaak wijs maken dat we te moe zijn om te lezen als we thuis komen. Het is wetenschappelijk bewezen dat lezen ontspant. Lezen zorgt ook voor afleiding. Studies hebben aangetoond dat als je mentaal gestimuleerd wordt dit ervoor kan zorgen dat je minder snel Alzheimer krijgt of gaat dementeren.

Verhalen schrijven brengt ook iets positiefs. Schrijven spreekt je fantasie aan. Zelfs mensen bij die denken dat ze geen fantasie hebben.  Als je schrijft zonder beperkende gedachten kun je zien wat er allemaal mogelijk is, de held en heldinnen komen natuurlijk ergens vandaan! Schrijven kan je motiveren om je dromen na te jagen maar je kunt ook door jouw verhaal te vertellen een inspiratiebron voor iemand anders zijn.

Verhalen schrijven én vertellen verbindt en hierom doen mensen dit al sinds jaar en dag.

Ik vind het heerlijk als ik verhalen kan koppelen aan mijn producten. Je koopt een beleving, met gevoel en de juiste intentie. Tijdens mijn coachingstrajecten merk ik hoe belangrijk een positieve mindset is, iedere keer weer. Positieve woorden en gedachten die je om kunt buigen naar je gevoel. Zodat de positieve mindset vanuit jezelf komt en niet vanaf een papiertje. Realistische doelen, geduld en veel oefening creëren een positieve mindset. Dit is voor iedereen haalbaar.

Ik wilde dit alles combineren in een unieke samenstelling: een positieve mindset, affirmaties, een verhaal en een mooie edelsteen. Wat jaren als losse deeltjes door mijn hoofd ging kwam dit jaar echt tot leven.

Liseth Blitz van Blitz Ontwerpt kwam op mijn pad. Ik wilde een illustratie van mijzelf die ik op verschillende manieren in kan zetten voor mijn branding en ik wilde vanwege het 5-jarig bestaan van BryOnly, 15 boekjes met bijpassende illustraties laten ontwerpen. Het werd een prachtig geheel.

Het is een project van maanden geworden en vandaag is het dan eindelijk bezorgd ♥

bergkristal-bryonly-a.jpg

Interactieve boekjes, met mythes, sagen en legendes, eeuwenoud maar nog steeds inspirerend. Boekjes waarin je mag schrijven én waaraan de beschrijving van mooie steen gekoppeld is. 15 verschillende edelstenen, 15 verschillende verhalen voor jong én oud!

Je kunt kiezen uit de volgende setjes:

Bergkristal, Rozenkwarts Labradoriet ,Rhodochrosiet,   MookaietAndes Opaal, ChrysopraasDiopsietMalachiet, Purpuriet,  Oceaan Jaspis,  Amethist,  Tijgeroog, Polychroom Jaspis,  Chalcedoon

dav

BryOnly’s  Mindfulness Heartfulness & Soulfulness betekent voor mij met zachtheid naar jezelf kijken, dit leidt tot acceptatie en zelfliefde. Realiseren dat je liefde bent.

 

Be Inspired!
BryOnly

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: