Amethist

Een van de bekendste stenen is toch wel de Amethist. De bekendste kleur is paars en is in verschillende vormen ruw of gepolijst te koop. Het wordt wereldwijd gedolven.

Amethist is door de eeuwen heen zeer gewaardeerd om haar prachtige schoonheid en legendarische krachten om die de ziel zouden stimuleren en kalmeren. In de Oudheden werd het ook een “juweel van vuur” genoemd. Amethist werd ook altijd gelinkt aan de maand februari, de maand waarin de Romeinen zich hebben gewijd aan Neptunus, hun watergod. Het is ook een steen van St. Valentijn en trouwe liefde. Het wordt dan ook wel het “echtpaarsteen” genoemd en het geeft betekenis aan relaties die in de loop van de tijd plaatsmaken voor een diepere verbinding, soulfull. Het draagt ​​de energie van vuur en passie, creativiteit en spiritualiteit, maar draagt ​​toch de logica van gematigdheid en soberheid.

Valentijn

Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en – als de steen groot genoeg is – een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen.

De naam Amethist is afgeleid van het Griekse woord ametusthos, wat ‘niet-bedwelmd’ betekent en komt van een oude legende, de wijngod Bacchus.

Oude Grieken en Romeinen versierde de bekers met Amethist, omdat zij geloofden dat zij dan niet dronken konden worden. Zij droegen ook graag een amethist op het lijf, het liefst rond de navel, omdat je hierdoor nuchter werd maar ook om je passie iets te temperen. Katholieke bisschoppen droegen bijvoorbeeld ook Amethist in een ring. Het kussen van de ring hield  hen gegrond in spirituele gedachten.

Amethist had ook de reputatie om kwaadaardige gedachten te onderdrukken. Reizigers en soldaten kregen het als beschermingsamulet mee. Het werd ook ingezet tegen hekserij en zwarte magie.

Tegenwoordig wordt hij vaak ingezet wanneer je je intuïtie wilt versterken en wanneer je denkprocessen wilt verfijnen.

Amethist wordt in Fengshui ondergebracht bij de Vuur energie. Dit is de energie van enthousiasme, warmte, helderheid, verlichting en activiteit. Het is Yang in de natuur. Het is de energie van warmte, actie, emotie en passie van ideeën. Het wordt traditioneel geassocieerd met het zuidelijk deel van een huis of kamer en met het roem- en reputatiegebied van de woning of ruimte. Gebruik de energie om je leven een boost te geven.

amathist hart BryOnly

Wil je echt leuk uitpakken, kijk dan eens hier.

Amethist BryOnly

Liefs!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: