Ametrien

Ametrien is een mix van paarse Amethist en gele citrien. Het draagt ​​de energie van beide stenen en is een harmonieuze mix van hun energieën. Een mix van mannelijke en vrouwelijke energie. Met de opbeurende en verwarmende energie van citrien en de beschermende en zuiverende werking van amethist. Het brengt gevoel en verstand in balans en helpt je op je intuïtie vertrouwen.

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. Het trekt geluk aan maar ook voorspoed en succes en leert rijkdom te delen. Het bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect en individualiteit. Wie wat creativiteit kan gebruiken kan deze steen goed gebruiken. (Ik heb zelf altijd een stukje in mijn portemonnee. Nooit in overvloed maar voldoende geld om te leven)

Amethist werkt beschermend en zuiverend. Er wordt gezegd dat het je hoofd helder maakt, het geeft inzicht in je gedrag maar ook in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen maar vooral achter je laten.

BryOnly Ametrien

Je hebt verschillende tinten van ametrien en volgens vertellingen heeft iedere kleur een andere toepassing. Wanneer je de lichte versie kiest dan ben je hoogstwaarschijnlijk op een pad terecht gekomen waarin je met jezelf aan de slag gaat. Wie ben ik werkelijk zonder alle opgelegde overtuigingen. Door een blik naar jezelf te werpen krijg je het besef hoe anderen jou zien. Wanneer je voor een donkere versie kiest dan ben je hoogstwaarschijnlijk met je artistieke kant bezig. Je kunt dit heel breed zien, schilder, componist, uitvinder  of dichter..het brengt onze natuurlijke creativiteit naar de oppervlakte. Het helpt visualiseren, creëren en uitvinden.

Sinds 1994 is er een Russisch laboratorium erin geslaagd om Ametrien na te maken. Wanneer je Groen/gele of goud/blauwe ametrien hebt gekocht dan kun je ervan uitgaan dat deze niet natuurlijk zijn.

De legende vertelt dat ametrien al eeuwen bekend en geliefd was bij de Ayoreo Tribe in Bolivia. De prachtige prinses Anahi trok de aandacht van de Spaanse veroveraar Don Felipe. Hij wilde met haar trouwen. Alle festiviteiten werden in gang gezet tot de Ayoreo tribe het gerucht hoorde dat Don Felipe zijn aanstaande vrouw, hun geliefde prinses, wilde meenemen naar Spanje. De tribe besprak dit probleem met elkaar en besloten dat er niets anders opzat dan Don Felipe om het leven te brengen. Prinses Anahi hoorde van dit afschuwelijke plan en wilde haar aanstaande man helpen vluchten. Zij moest haar heldendaad met de dood bekopen. Nog voor zij stierf in de armen van haar aanstaande man, gaf zij hem een prachtig kristal uit de Anahi mijn: Ametrien. In haar laatste zinnen legde zij hem uit dat de 2 verschillende kleuren (en soorten kristal) symbool staan voor haar verdeelde liefde tussen haar aanstaande man en het volk. De veroveraar Don Felipe keerde naar Spanje met de ametrien als zijn amulet, die hij tot zijn door bij zich droeg.
In de Feng Shui is Ametrien gelinkt aan de Noordzijde van een kamer of ruimte en daarmee met het  Carrière en Levenspad. De energie verzekerd balans wanneer je leven zich ontvouwt. Om dichterbij je doelen te komen heb je de energie van het water element nodig.
Anahi mijn BryOnly Ametrien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: