Calchedoon roosje

We willen eigenlijk allemaal wel het beste uit ons leven halen maar het lukt ons niet altijd alleen. Je kunt je het best omringen met inspirerende mensen die je eerlijk zeggen wat je moet horen niet wat je wilt horen. Omdat Chalcedoon een transformerende steen wordt genoemd wordt deze vaak ingezet om de transformatie te ondersteunen.

Chalcedoon is al meer dan 8000 jaar bekend en geliefd. Chalcedoon wordt gekoppeld aan het ontwikkelen van geduld, als je wilt verzoenen of iemand wilt vergeven. Je kunt ook dragen als je last hebt van destructieve gedragspatronen of als je voor eens en voor altijd van je verslaving probeert af te komen.

Jij bént de enige die je leven kunt veranderen, die zichzelf kan leren om opgewekter in het leven te gaan staan, Jij bent de enige die het verleden kan loslaten en zichzelf kan vergeven.

Chalcedoon wordt gelinkt aan verschillende godinnen, Gaia is er 1 van, de Oermoeder, de Aarde, die ontstond uit de Chaos aan het begin der dingen.
Chaos bevatte alle basisbestanddelen, de vier elementen aarde, water, lucht en vuur. Daaruit ontstond onder andere Gaia, de godin van de natuur, afgebeeld als een mollige vrouw, vaak oprijzend uit de grond, altijd eraan verbonden.

Gaia BryOnly

Inheemse Amerikaanse Indianen geloofden dat Chalcedoon een heilige steen was en werd gebruikt in de spirituele ceremonies van de stam.
Zij waren overtuigd dat het de vitaliteit en het uithoudingsvermogen vergrootte en dat het emotionele evenwicht en de naastenliefde bevordert.

De Oude Egyptenaren maakten van Chalcedoon onder andere scarabeeën en andere siervoorwerpen.
Bij de Romeinen werd hij als amulet tegen vergiftiging gedragen.
In Tibet is de witte Chalcedoon symbool van de reine Lotusbloem.

picsart_09-08-05316825222.jpg

In het Sanskriet wordt het vijfde Chakra ook wel de Vishuddhi genoemd. Deze staat voor reiniging. Het is belangrijk voor lichaam en geest om jezelf te uiten. Het is goed om onze ideeën, overtuigingen en emoties met anderen te communiceren. Ergens voor gaan staan, in het openbaar, kan voor anderen inspirerend zijn. Het verbaasd je vast niet dat Chalcedoon goed past bij deze chakra.

 

In de Feng Shui wordt deze prachtige steen ook gebruikt. Het valt onder de water energie en dit hoort traditioneel bij het Noordelijk deel van het huis of ruimte. Het hoort in Carrière en het Levenspad gebied. traditioneel geassocieerd met het noordelijk deel van een huis of kamer. De vloeiende energie zorgt voor balans terwijl jij je verder ontvouwt en doorstroomt. Gebruik de energie van waterelementen om dicht  bij je doelen te blijven.

Wil je eens echt leuk uitpakken, kijk dan eens hier.

IMG_20181110_153707.jpg

Liefs

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: