BryOnly’s Magic Smudge

Smudgen betekent reinigen met rook en is afkomstig van de Native Americans. Zij verbranden diverse gedroogde kruiden zoals salie en sweet grass, maar ook verschillende houtsoorten zoals cederhout en palo santo. Met de vrijgekomen rook, reinigen zij mensen en ruimtes energetisch.

Smudgen wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt, wanneer bv een ruimte niet prettig aanvoelt  maar mensen smudgen ook als ze verhuizen of een periode ergens anders slapen, Je kunt ook smudgen als je vervelend nieuws hebt gehad of je aan iets nieuws gaat beginnen. Smudgen wordt ook ingezet bij een ruzie of een langdurige ziekte. Ik gebruik mijn smudgeveer om ruimtes te reinigen en aan het einde van iedere energetische massage.

De zuiverende rook wordt het best verspreid met een smudgeveer en is extra krachtig als hij zelf gemaakt is. De Smudge wordt gemaakt van oa veren, leer en edelstenen. Alle natuurlijke materialen hebben een andere symbolische betekenis.

Er zijn verschillende manieren waarop jij de ruimte kunt smudgen. Er zijn bij de verschillende stammen andere gebruiken. Veel voorkomend is om langs de omtrek van je huis of ruimte te lopen, tegen de klok in, terwijl je de rook naar elke hoek waait. Gebruik een veer om de rook naar elke plek in het huis te verplaatsen. Als je langs deuren of ramen loopt die open zijn, kun je de veer gebruiken om de rook naar buiten toe te wapperen, waardoor je de negatieve energie ook naar buiten laat gaan.

Wat ga je doen bij BryOnly’s Magic Smudge:

Deel 1: Waar komt de term smudgen vandaan, hoe én waneer kun jij je smudge gebruiken?

Deel 2: Welke symbolische betekenissen hebben de verschillende veren, edelstenen en kruiden die ik heb meegenomen en welke passen het best bij jou?

Deel 3: Creëer jouw persoonlijke Smudge, je kunt gebruik maken van alle natuurlijke materialen die ik voor je heb meegenomen zoals prachtige veren, leer, vilt en edelstenen.

Na deze avond weet jij wat de term smudgen inhoudt en heb jij een prachtige persoonlijke Magic Smudge gemaakt. Wanneer de workshop is afgelopen ontvang je van mij een attentie. Wil je direct jouw plekje reserveren, klik dan hier

Mocht je op een andere datum of met vrienden een workshop willen organiseren, neem dan contact op met mij, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Deze workshop wordt binnenkort ook voor kids georganiseerd. Wil je alvast een plekje reserveren, stuur mijn dan een berichtje.

Liefs

 BryOnly Go Smudge yourself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: