Fluoriet

Fluoriet is er in verschillende kleuren.

Paars: wordt gekozen als je wat met scherpte wenst in je innerlijke processen. Het is een fijne steen bij een meditatie en het zou worden gedragen vanwege de beschermende functie maar wordt ook aanbevolen om onder het kussen te leggen wanneer je last hebt van vervelende dromen.Het is een uitstekend kristal voor gerichte meditatie en verhoogt de intuïtieve en paranormale vermogens. Paarse fluoriet is een steen van bescherming, waarvan gedacht wordt dat het langer beschermd is, des te langer het wordt gebruikt, en is een ideaal ‘droomkristal’, een verdedigende tegen kwade geesten en slechte dromen. Het straalt een geweldige energie uit door het hele lichtlichaam, waardoor stress, geestelijk ongemak en fysieke blokkades worden verlicht.

Kleurloos: wordt gekozen vanwege de harmoniserende energie, leren in te zien of iets de moeite waard is om voor te strijden. Het wordt gedragen bij emotionele onrust, of om de druk van anderen te kanaliseren.

Groen: is een uitstekende keuze om negatieve energie te laten wegvloeien. Als een frisse lentewind door je chakra’s. Het inspireert en staat in connectie met het Hart chakra. Het onderbewustzijn mag aan de oppervlakte komen. Oude opgelegde overtuigingen mogen losgelaten worden.  Je hebt een voorkeur naar deze kleur als je jezelf wilt bevrijden, als je wilt dat woorden en daden met elkaar overeenkomen.

Regenboog: heeft meerdere banden en verschillende tinten fluoriet. Het kalmeert een chaotische geest en bevordert vrijzinnigheid, flexibiliteit en keuzevrijheid. Het stelt iemand in staat om ideeën en behoeften met vertrouwen te verwoorden en om zelfvoorziening te omarmen door iemands geluk niet in handen van anderen te laten rusten.  Rainbow Fluorite is een uitstekende talisman voor “Indigo-kinderen” om eenvoud, veiligheid en liefde te ervaren.

In de Oudheid geloofden velen dat Fluorspar gekristalliseerd licht was en dat het de mens kon helpen verlichting te bereiken door het licht in de hersenen te brengen. Het werd ook beschouwd als de “basis van de regenboog” vanwege de vele kleuren, die vaak in elkaar overlopen of naast elkaar groeiden. Voor de oude Chinezen, bood de paarse Fluoriet bescherming tegen boze geesten, en de clusters werden beschouwd als ‘droommakers’. De Romeinen geloofden dat drinken uit een vat gemaakt van Fluoriet, zoals Amethist, zou voorkomen dat iemand dronken zou worden.

Fluoriet BryOnly

Oude Egyptenaren gebruikten Fluoriet voor het snijden van scarabeeën en voor de beelden van goden, terwijl groen en andere fluorieten door de Chinezen in bekers werden gesneden en soms werden gebruikt als een vervanging voor Jade. De Romeinen, Kelten, Britten, Fransen, Duitsers, Amerikaanse Indianen en anderen waardeerden de schoonheid van Fluoriet en sneden het in beeldjes, godstandbeelden, kunst, totems, amuletten en talismannen, evenals decoratieve kommen, kopjes, schalen en vazen.

Fluorspaten werden ook erg gewaardeerd door de Romeinen vanwege hun zeldzaamheid maar ook vanwege de speciale smaak die wijn ervan zou krijgen als je de wijn uit een beker van fluoriet zou drinken.

Waterstoffluoride, gevormd uit fluoriet, wordt sinds 1670 gebruikt voor het etsen van glas en werd in 1700 met water verdund en gebruikt voor gezondheidsaangelegenheden. Van dit mengsel werd bv gezegd dat het de symptomen van een nierziekte verlichtte, spataderen tot de helft zo verkleinen,  haar op een kaal hoofd liet groeien en zweren op de vingers of in de neusvleugels genas. Een experiment uit de vroege achttiende eeuw in Duitsland werd uitgevoerd om de effecten aan te tonen van edelstenen en mineralen op een gevoelig persoon. De vrouw die voor het experiment werd uitgekozen, was Friederike Hauffe, bekend als de ‘Zienster van Provorst’, een vrouw die geloofde dat ze opmerkelijke helderziende krachten bezat. Ze voelde niets toen de eerste paar stenen in haar hand werden gelegd, maar toen ze in contact kwam met Fluorspar ervoer ze diepe spierontspanning.

BryOnly Fluoriet

Of dit voor iedereen zo werkt is denk ik een kwestie van uitproberen. Er worden verschillende dingen geschreven over de werkingen van Fluoriet waarvan ik er een paar van met je zal delen; wanneer je nieuwe stof moet opnemen of je door complexe problemen moet ploeteren probeer dit dan eens met een mooi stuk fluoriet in je buurt.

Wanneer ik een mooi stuk fluoriet in mijn hand heb dan geniet ik van het kleurenspel vooral als je deze in het licht kunt houden. Er wordt niet voor niets gezegd dat het eindeloos staren alleen al een chaotische geest kalmeert. Laat het jou herinneren dat je jouw geluk niet van anderen moet laten afhangen. Jij bent de enige die iets kunt veranderen aan (zelf) opgelegde beperkende gedrags- en denkpatronen.

Een punt staat symbool voor pro vrij denken, flexibiliteit en keuzevrijheid, dus wanneer je hier ondersteuning in kunt gebruiken dan is een Fluoriet punt een goede match. Wanneer jouw voorkeur meer uitgaat naar de ruwe of ongepolijste versie dan kan het heel goed zijn dat de ruwe versie, die we allemaal hebben, niet langer verborgen hoeft te worden. Verberg jezelf niet langer. Omarm alle kanten van jezelf met in gedachten dat jezelf niet boven anderen plaatst.
Blijf je waarheid en je gevoelens delen er is iemand die je zal zien, horen en waarderen.

Fluoriet hoort in Feng Shui bij het vuur energie, de energie van enthousiasme, warmte, helderheid, verlichting en activiteit. Het is Yang in de natuur. Het is de energie van warmte, actie, emotie en passie – van ideeën, van concepten en seks. Het wordt traditioneel geassocieerd met het zuidelijk deel van een huis of kamer en met het roem- en reputatiegebied van uw woning. Gebruik zijn energie om je leven de boost te geven die het nodig heeft om je positie in de gemeenschap en in je familie te verbeteren.

Paarse fluoriet eert Minerva, de Etruskische godin van de wijsheid.

Alle  kleuren Fluoriet eren Itzpapaloti, de Azteekse vlindergodin. Ze is zowel een heerser over de prachtige paradijswereld, Tamoanchan en is een skeletachtige krijgersgodin. Ze wordt meestal afgebeeld met het dragen van botten, schedels of andere lichaamsdelen en is een figuur van vrouwelijke kracht.

Alle Fluorieten eren Annapurna, de hindoegodin van voedsel, keukens en koks. Ze symboliseert het goddelijke aspect van voedende verzorging en wordt vaak afgebeeld met een met juwelen gevuld vat met voedsel in de ene hand en een lepel in de andere. Haar zegen brengt energie om kennis en verlichting te bereiken.

Liefs!picsart_07-10-03931978056.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: