Amazoniet

De Amazoniet is een prachtige aqua groene steen en wordt soms ook wel Amazonesteen genoemd, het is een groene variëteit van microklien.

De steen heeft haar naam te danken aan de krachtige rivier de Amazone in Brazilië, hieruit werden vroeger groenachtige stenen gewonnen. Het is echter twijfelachtig of groene veldspaat voorkomt in het Amazonegebied. Het werd vroeger gewonnen in de Russische stad Miass. Onlangs is het ook in de Amerikaanse staat Colorado en in Madagaskar aangetroffen.

Lang heeft men zich afgevraagd waar de groene kleur van amazoniet vandaan komt. Velen dachten dat de kleur door koper ontstond, aangezien koperafzettingen vaak blauwe en groene kleuren hebben. Recentelijke onderzoeken wijzen er echter op dat de blauwgroene kleur het resultaat is van kleine hoeveelheden lood en water in de veldspaat.

picsart_02-09-12758688789.jpg

Amazoniet is al eeuwen gebruikt als Talisman en om wonden en ziektes te genezen. Het werd gebruikt in sieraden in landen als India, het oude Egypte, zo schijnt er een amazoniet scarabee ring te zijn gevonden tussen de schatten van Toetanchamon.
Water is het element waar Amazoniet aan gekoppeld wordt. Water kalmeert, is enorm krachtig en zuiverend. Water is energie in ‘the circle of life’. In Feng Shui wordt water energie gekoppeld aan de Noord zijde van de ruimte en word geassocieerd met het Carrière en Levenspad. Als jij je doelen wilt behalen kun jij deze water energie heel goed gebruiken. Net als helder groen water betoverd Amazoniet je in een oogwenk. Het kalmeert hart en ziel.

Er wordt gezegd dat Amazoniet helpt verstand en intuïtie te balanceren en dat een sterke beschermer is tegen negatieve energie van zowel mensen als dingen (straling).

Waarheid, communicatie, integriteit, hoop en vertrouwen is waar deze steen voor staat, het maakt het lastiger om jezelf op een verkeerd been te zetten. Het is tijd om de maskers af te zetten en je ware zelf te omarmen.

Wanneer je het lastig vindt om jezelf goed te uiten of contact te maken dan kan deze steen je ondersteuning bieden.

Een aantal manieren om Amazoniet te gebruiken:

Je kunt Amazoniet in je ruimte plaatsen om negatieve energie en ergernis te verdrijven en om mensen die alleen maar willen profiteren weg te houden maar ook om nieuwe klanten aan te trekken.

Je kunt Amazoniet in de kamer van je tiener, bij een disbalans, plaatsen.

De steen wordt gelinkt aan de keelchakra.

Je kunt op http://www.bryonly-webshop.nl zowel de ruwe als de gepolijste versie van Amazoniet vinden.

picsart_02-09-12484616434.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: