Gouden driehoek

De gouden driehoek bestaat uit drie stenen: Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal. Het is niet belangrijk of de stenen ruw of getrommeld zijn. Iedere steen heeft zijn unieke betekenis en werking en er wordt gezegd dat als je deze stenen bij elkaar legt ze elkaars werking versterken. Je legt de steentjes op een plek neer die goed voelt, of waar je denkt dat balans nodig is. Je kunt ze in iedere kamer neerleggen, of dit nu in huis of op je werkplek is. Je kunt ze ook op een schaaltje leggen of in een schelpje.

Van het getal 3 (wordt ook wel triade, drie eenheid genoemd) wordt gezegd dat het voor balans zorgt. 3 wordt symbolisch weergegeven als met de punt naar boven gerichte, gelijkzijdige driehoek.

Voor de Pythagoreërs was het getal 3 het getal van wijsheid, vrede, harmonie en huwelijk. Lao Tse het zegt in de Tao Te Tjing: “Een baart twee, twee baart drie en drie baart de tienduizend dingen.” Met tienduizend dingen wordt hier de oneindige veelheid aan mogelijkheden bedoeld. Je kunt ervan uitgaan dat het getal 3 overvloed, creativiteit, groei en ontwikkeling betekent maar drie staat ook voor Verleden-Heden-Toekomst voor Geboorte-Leven-Dood en voor Begin-Midden-Eind.

Het getal 3 staat ook centraal in verschillende religies denk maar aan Vader-Zoon-Heilige Geest. In bepaalde rituelen worden handelingen 3 keer uitgevoerd en ook de term 3x is scheepsrecht geeft de positiviteit van het getal 3 aan.

De meeste edelstenen hebben een rijke geschiedenis en ik vind het heerlijk om hierover te lezen. Hieronder lees je de afzonderlijke betekenissen.

picsart_02-03-111337992870.jpg

Rozenkwarts

In de Griekse Oudheid wilde Aphrodite haar minnaar Adonis redden, die werd aangevallen door Ares. Zij raakte gewond. Haar bloed vermengd met het bloed van Adonis zorgde ervoor dat de witte kwarts roze kleurde.

De Egyptische Isis zou Rozenkwarts gebruiken om haar goddelijke jeugdigheid en schoonheid te bewaren. Er zijn Rozenkwarts gezichtsmaskers gevonden, deze werden gedragen om rimpels te voorkomen.

Ook in Tibet en China is de steen al eeuwen veelvuldig beschreven en bewerkt!

Rozenkwarts opent de hart en staat voor onvoorwaardelijke liefde. Of het nu om zelf liefde , partner liefde, of ouder kind liefde gaat, de energie van Rozenkwarts heeft altijd een positieve bijdrage. Het opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend. De steen laat je de schoonheid zien en stimuleert je creativiteit en fantasie.

Rozenkwarts resoneert hoe kan het ook anders met het hartchakra.

Bergkristal

Bergkristal werd ook wel ijs Kristal genoemd. In het oude Grieks betekent Krystallos: ijs, er werd zelfs in eerste instantie gedacht dat het zo water zo bevroren was dat het niet kon smelten.

Het gebruik van bergkristal gaat ver terug de tijd in. De bewoners van het Atlantis tijdperk, de Native American Indians, Afrikaanse stammen, de Oude Egyptenaren maar ook de Kelten gebruikten bergkristal voor healingen, tijdens meditaties, bij ceremonies en om het kwaad te bestrijden.

Bergkristal is goed te gebruiken bij healings en energetisch werk.

Van de steen wordt gezegd dat deze in staat is om energie te reguleren, te absorberen. Omdat bergkristal zo zuiver en ook neutraal kan het bij elk energetisch werk gebruikt worden en het kan ook ingezet worden om andere stenen op te laden.

Er wordt gezegd dat bergkristal de aura beschermt tegen straling de chakra’s reinigt en balanceert. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend en verkoelend.

Amethist

Het Griekse woord voor amethist is ‘amethystos’ dit betekent; niet dronken. De steen dankt zijn naam aan een oud verhaal. Bacchus, de Romeinse god van wijn en vruchtbaarheid werd verliefd op een mooie nimf Amethis. Amethis wilde alleen niets van hem weten maar zoals een echte onstuimige god betaamt was Bacchus niet te stoppen. In paniek vraagt Amethis de kuise godin Diana haar te helpen. Diana verandert Amethis in een helder kristal wanneer Bacchus haar weer probeert aan te raken. Bacchus krijgt spijt en giet sap van zijn eigen druiven over het kristal wat vervolgens de paarse kleur krijgt.

Amethist maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en – als de steen groot genoeg is – een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen.

Amethist is eigenlijk van onschatbare waarde tijdens een meditatie

Een mini setje van de gouden driehoek is het ideale cadeautje welke je kunt vinden in mijn webshop.

picsart_02-04-12379806444.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: