Affirmaties

Er is zoveel te lezen over ons onderbewustzijn, er zijn zoveel studies uitgewerkt en toch praten wij er te weinig over.

Het is bekend dat wij tegenover iedere positieve gedachte die wij over onszelf hebben, automatisch 3 negatieve gedachten kunnen zetten: “ik zie er vanochtend best goed uit, wordt gevolgd door, maar mijn haren zijn wat pluizig, mijn lachrimpeltjes worden goed zichtbaar, waar komen die pukkels vandaan? Je begrijpt dat de meerderheid het zwaarst weegt. Naar alle waarschijnlijkheid, vind jij jezelf er minder goed uitzien dan je eerste gevoel, “Ik zie er vanochtend best goed uit”

Het onderbewustzijn neemt voor waarheid aan wat je tegen jezelf zegt en controleert niet of het waar is.

De boodschap van dit stuk is dat jij deze mindset, kunt veranderen.

picsart_11-22-09.41.54.png

Een affirmatie is een wens die je werkelijkheid wil laten worden. Affirmaties zijn positieve woorden die je veelvuldig moet herhalen. Het zijn krachtige woorden. De kracht van herhaling zorgt ervoor dat de wens werkelijkheid wordt. Je kunt leren hoe jij je doelen bereikt door dagelijks affirmaties te gebruiken.

Er zijn mensen die affirmaties maar een vaag begrip vinden. Het is echter zeer aannemelijk dat zij zelf ook affirmaties gebruiken, maar dit anders benoemen.

De kracht van woorden is zo onderhand een bekend feit. Als jij regelmatig zegt dat je moe bent dan ga jij je ook moe voelen, het kan zelfs zo ver gaan dat je er moe uitgaat zien waardoor anderen vragen: wat zie je er moe uit!

Nogmaals: Het onderbewustzijn neemt voor waarheid aan wat je tegen jezelf zegt en controleert niet of het waar is.

We hebben allemaal in het verleden weleens dingen uitgeprobeerd die in 1e instantie niet lukten. Dat was natuurlijk frustrerend. De daarop volgende poging begint meestal met wat onzekerheid, het lukt vast weer niet…wanneer het dan inderdaad niet lukt, heb je de bevestiging gekregen dat je er niet goed in bent en die overtuiging raak je vervolgens niet snel meer kwijt.

Wat je regelmatig zegt over jezelf wordt jouw waarheid.
Het is heel belangrijk hoe jij jouw affirmatie gebruikt. Woorden als “waarom en ik wil”horen niet thuis in een goede affirmatie. “Waarom ben ik zo onzeker?’ klinkt heel anders dan: “Ik ben vol zelfvertrouwen” Het kan heel goed zijn dat jij dit nog helemaal niet zo voelt maar vergeet niet dat een affirmatie de wens is die jij werkelijkheid wil laten worden. Een positieve affirmatie moet minstens net zoveel keer gezegd worden als de jij de”negatieve affirmatie” tegen jezelf gezegd hebt.

Zorg dat jouw affirmatie eigen gemaakt is. Als een affirmatie je niet aanspreekt dan zal het niet werken. Wees niet bang wat anderen er van zullen vinden. Het is niet dat jij je beter wilt voelen dan de rest maar dat jij leert voelen dat jij de moeite waard bent.

Geef het ook de tijd om het te integreren, een week is echt onvoldoende. Begin met 1 affirmatie. Wanneer je bewust aan de slag gaat met affirmaties, zie je als het ware jouw gedachten en verwachtingen als door een vergrootglas. Schrik niet van de negativiteit die loskomt, of dat stemmetje wat zich hardop in je hoofd afvraagt wat je aan het doen bent, geef het niet op, de verandering komt, hetzij minder snel dan gehoopt.

Iedere volle maan maak ik gebruik van affirmaties en deze deel ik in de betreffende posts hierover. Ik gebruik affirmaties tijdens coachingstrajecten en bij tarotleggingen. Affirmaties en kinderen zijn trouwens ook een hele goed combi. Hoe eerder je doorhebt hoe krachtig affirmaties zijn hoe beter.

Omdat er mooie resultaten geboekt zijn heb ik een aantal affirmatiekaartjes voor volwassenen ontwikkelt, deze kunnen ook met een engeltje besteld worden mijn webshop.

De affirmatiekaartjes voor kinderen zijn in ontwikkeling en verwacht ik binnen nu en een tweetal weken op de webshop.

picsart_11-22-09.33.53.jpg

‘I have the power to make changes’

Liefs,

BryOnly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: