Labradoriet

De reactie van mensen die nog nooit een (edel)steen van dichtbij hebben gezien vind ik zo mooi.  De amethist krijgt bv heel vaak het compliment: “wat een mooie steen” en rozenkwarts wordt vaak opgepakt en liefdevol met 2 handen vastgehouden.

Bij Labradoriet zijn de meeste reacties: WOOOW! Is dit echt?? Ondanks dat de reacties uitbundiger zijn neemt niet iedereen een Labradoriet mee naar huis. Zou de steen dan toch zelf bepalen met wie hij naar huis gaat?

In het noorden van Canada op het schiereiland Labrador is in 1780 het eerste Labradoriet gevonden. Een pater vond  grijsachtige zwerfkeitjes die opvielen door de groene, rode, oranje en donkerblauwe kleuren. De iriserende kleuren zag hij pas toen hij de stenen in het licht ronddraaide. De naam Labradoriet is aan de stenen gegeven, in overleg met deze pater, hij was immers de ontdekker van het gesteente en omdat het schiereiland Labrador de vindplaats was.img_20161013_143439.jpg

Labradoriet wordt beschouwd als een mystiek en een transformerende steen. Hij haalt het beste in je boven. Het zou een beschermende en reinigende steen zijn. Het beschermd je eigen energieveld tegen negatieve invloeden uit de omgeving en tegen mensen die energie bij je wegnemen.

Het schept duidelijkheid en inzicht op jouw pad en manifesteert succes. Van Labradoriet wordt gezegd dat het je intuïtie versterkt en je estorische kennis, mediamieke gaven helpt ontwikkelen. Het helpt met onderbewuste issues en is verbonden met de 3e chakra.  Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.

Je kunt Labradoriet in verschillende vormen aanschaffen, ruw, half gepolijst, getrommeld, in engelen, in hangers, in cabochons en in plakken. Je hebt ook goud labradoriet, die veel op de maansteen lijkt maar dan een goud gele kleur heeft. Spectroliet is wat donkerder van kleur en wordt ook wel de blauwe, of zwarte Labradoriet genoemd. Labradoriet is eigenlijk kleurloos, maar door het reflecteren van het licht, op de microscopische kristalletjes van meerdere donkere mineralen (titaanijzer/magneeterts/natrium/calcium/aluminium) ontstaat er een spectrum van verschillende prachtige kleuren.

1cb5fcb83e2ad85183166922509d58ef09ffe500.jpg

Het is een steen die op vele manieren gereinigd kan worden, stromend water, de zon of door de maan. Gebruik alleen geen zout oplossing!

In Feng Shui wordt Labradoriet verbonden aan het element water. Water staat op haar beurt voor herboren worden en de de “Circle of Life” Blauwe Labradoriet kan het best in het noordelijkste gedeelte  (de reis en carrière gedeelte) van een kamer gelegd worden als je voor de rest van het huis een gevoel van rust en kalmte wilt creëren of behouden.

Ben je op zoek naar een mooie Labradoriet neem dan een kijkje op in de webshop voor deze geweldige boekjes en stenen

Labradoriet BryOnly

liefs!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: