Rozenkwarts

De Rozenkwarts is een bekende en geliefde steen. Het wordt dan ook niet voor niets de steen van hart en liefde genoemd.

Een liefdevolle kwarts die vele oudheden teruggaat.

In de Griekse Oudheid gaan er verschillende verhalen, 1 ervan is dat Aphrodite haar minnaar Adonis wilde redden, die werd aangevallen door Ares. Zij raakte gewond. Haar bloed vermengd met het bloed van Adonis zorgde ervoor dat de witte kwarts roze kleurde….en vanaf dat moment wordt het de steen van liefde genoemd.

De Egyptische Isis zou Rozenkwarts gebruiken om haar goddelijke jeugdigheid en schoonheid te bewaren. Er zijn Rozenkwarts gezichtsmaskers gevonden, deze werden gedragen om rimpels te voorkomen, rozenkwarts werd om deze reden ook toevoegt in cosmetica!

Ook in Tibet en China is de steen al eeuwen veelvuldig beschreven en bewerkt!

Rozenkwarts opent de hart en staat voor onvoorwaardelijke liefde en vrede. Of het nu om zelf liefde, partner liefde, of ouder kind liefde gaat, de energie van Rozenkwarts heeft altijd een positieve bijdrage. Het opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven.

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend. De steen laat je de schoonheid zien en stimuleert je creativiteit en fantasie. De steen wordt ook gedragen, ter ondersteuning, door mensen die vastzitten in onderdrukte emoties en conditioneringen. Het verzacht de scherpe randjes.

Wie liefde wil aantrekken kan een rozenkwarts naast het bed leggen, of in de relatiehoek van het huis, het meest rechtse en achterste stuk (zuid westen)(Fengshui) van het huis wanneer je vanaf de ingang kijkt. In bestaande relaties zal Rozenkwarts vertrouwen en harmonie herstellen.

De steen is een mooi symbolisch cadeau voor een pasgeborene. Je kunt de kwarts veilig onderin het ledikant matrasje leggen.

Wanneer ik op een event sta kan ik enorm genieten van kinderen die met hun neusjes tussen de steentjes snuffelen. Zij vragen niet waar welke steen goed voor is, zij pakken een aantal stenen en geven intuïtief aan welke steen, voor dit moment, passend is.

wp-1475055041890.jpg

Er zijn verschillende mooie rozenkwartsen te vinden in de shop. Dit boekje is echt een aanrader!

Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: