Bergkristal

De meest gewone en tegelijkertijd hele bijzondere kwarts uit het “stenenrijk” is toch wel de bergkristal. Iedereen die zich ooit eens heeft verdiept in kristallen heeft zeker meer gelezen over de bergkristal.

In de metafysische wereld, zijn bergkristallen het grootste geschenk van Moeder Aarde. Zelfs de allerkleinste bergkristallen bezitten de zuivere energie.

Er zijn Oudheden die geloofden dat deze stenen van “Het leven” waren, andere culturen waren ervan overtuigd dat Bergkristallen reïncarnaties van het goddelijke waren.

wp-1474828832576.jpg

Bergkristal, zuiver silicium dioxide, wordt ook wel ijskristal genoemd, en komt van het Griekse woord “krystallos” wat “ijs” betekent. Zij komen in verschillende vormen voor en kunnen transparant tot melkachtig zijn.

Door de geschiedenis heen werd Bergkristal zeer gewaardeerd. Vele beschavingen zoals de Indianen, Afrikaanse stammen, de Oude Egyptenaren, de Azteken, de Romeinen en de Kelten, beschrijven het gebruik van bergkristallen. Het werd ingezet voor genezing, meditaties en bij spirituele ontwikkeling, er werden religieuze voorwerpen en begrafenisrituelen van gemaakt. Maar het werd ook ingezet om magische bezweringen te verdrijven.

Bergkristallen hebben in de legendarische stad Atlantis, volgens vertellingen een belangrijke rol gespeeld. Het misbruik van de bijzondere krachten is, volgens het verhaal, de reden van de ondergang van Atlantis geweest. Nog net voordat Atlantis werd verwoest zouden hun geheimen en kennis over het Universum geprogrammeerd zijn in kristallen schedels. De kristallen schedels zijn verstopt en kunnen alleen door uitverkorenen in de toekomst, gevonden en ontrafeld worden.

De Kristallen bollen werden vaak in waarzeggerij gebruikt, even in mijn bol kijken!

wp-1474828809074.jpg

Bergkristal is vandaag de dag een veel gebruikte steen bij healings en energetisch werk. Van de steen wordt gezegd dat deze in staat is om energie te reguleren, te absorberen en te transformeren. Daarnaast kan zijn zuiverende energie gebruikt worden om andere stenen op te laden. Bergkristal wordt gebruikt om de chakra’s balanceren en om je intenties kracht bij te zetten.

Wanneer  je snel bent afgeleidt dan kun je eens proberen om een bergkristal te dragen of op je werkplek neer te leggen. Het wordt gedragen voor genezing en spirituele groei. Bergkristal versterkt energie en intenties en het is een welkome aanvulling voor je Grid.

Je kunt de steen heel goed bij je dragen, in een ruwe of getrommelde vorm. Je kunt er een elixer van maken of de steentjes in je drinkwater leggen.

Bergkristal kan goed gereinigd worden door het onder stromend water te houden. Let op niet alle edelstenen kunnen water verdragen!

Wist je dat:

Bergkristal wordt verwerkt in de technologie, denk aan horloges, microfoons, radiozenders en ontvangers!

Helaas worden heel veel stenen nagemaakt, soms is het erg moeilijk echt van namaak te onderscheiden. Je kunt proberen te achterhalen wat de vindplaats van de bergkristal is, is dit bijvoorbeeld China dan kun je de echtheid wellicht maar beter in twijfel trekken.

Op BryOnly’s webshop kun je terecht als je op zoek bent naar mooie bergkristallen. Het assortiment wordt uiteraard regelmatig aangevuld.

Deze affirmatie, passend bij de bergkristal, geef ik graag aan je mee:

“My mind, body & soul are energized”

Liefs,

BryOnly

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: