BryOnly’s 40 acts of Kindness

It only takes one person

And one act of kindness

To inspire others

And create change

wp-1468423784545.jpg

Vanaf kleins af aan leren we dat we lief voor een ander moeten zijn, dat we moeten delen met elkaar en dat we sorry moeten zeggen als we een ander hebben pijn gedaan.

Volwassenen weten als geen ander aan kinderen te vertellen hoe ze een situtatie moeten oplossen maar op de één of andere manier kunnen sommige ‘grote mensen’ zich hier zelf niet altijd aanhouden. We hebben heel vaak geen tijd om iets voor een ander te doen of we kunnen een reden bedenken waarom we juist iets niet willen doen voor een ander.

Attent zijn voor een ander hoeft niet veel tijd of geld te kosten en het levert echt zoveel positiviteit op, zowel fysiek als mentaal.

  • Het is fijn om te kunnen geven eb heerlijk als iets goed ontvangen wordt
  • What goes around comes around
  • Verlegt je focus
  • Je kunt omstandigheden positiever benaderen
  • Het reduceert stress
  • Je inspireert anderen
  • Een bijzondere ervaring als je kunt zien hoeveel impact een “act of kindness” heeft

“Carry Out a random act of kindness with no expectation or reward, safe in the knowledge that one day someone might do the same for you”

Princess Diana

Allan Luks, een voormalig directeur van the Institute for the Advancement of Health en executive director of Big Brothers/ Big Sisters of New York City heeft na een onderzoek met vele duizenden vrijwilligers, die iets attents deden voor een ander, een boek geschreven met zijn bevindingen. Zijn conclusie is dat het helpen  van je medemens bijdraagt aan het behoud van een goede gezondheid en het zelfs  een positief effect kan hebben op ziekten en aandoeningen (psychologische en fysiek). ” Golven van euforie en het vrijkomen van endorfines en fysieke sensaties worden genoemd na een act of kindness. Het geeft onze gevoelens van vreugde en kracht een boost, zelfs tot dagen na de act off kindness. Uit de beleving van de vrijwilligers werd duidelijk dat zij een verhoogd gevoel van eigenwaarde en optimisme voelden, evenals een afname van de gevoelens als hulpeloosheid en depressie.
wp-1468423778980.jpg

Ik ben dit jaar 40 geworden en het lijkt mij ontzettend mooi om naast alle weggeefacties van BryOnly, 40 manieren te bedenken waarop ik hopelijk een glimlach op iemands gezicht kan toveren: BryOnly’s 40 acts of Kindness!

De eerste ‘opdrachten’ heb ik samen met de kinderen gedaan. We hebben kaartjes beschreven met een korte zin en hebben hierop wat losgeld geplakt. Zo heeft 1 persoon een uur gratis geparkeerd. Kon een kindje een ijsje ervan kopen en zijn de andere 2 kaartjes ook leuk terecht gekomen. We hebben koekjes gebakken voor de brandweer omdat zij echte helden zijn.

wp-1468423768275.jpg

Ben je geïnspireerd geraakt? Schrijf je dan voor de nieuwsbrief. Want naast speciale mededelingen en aanbiedingen van BryOnly kun je hier de komende tijd ook leuke ideeën op doen, ga naar BryOnly en vul onderin de pagina, onder het kopje nieuwsbrief, je email adres in en jij krijgt dan binnenkort weer nieuwe ideeën toegestuurd. Daarnaast kun je ook op facebook het een en ander teruglezen.

40 acts of Kindness

Love

BryOnly

3 gedachten over “BryOnly’s 40 acts of Kindness

  1. Pingback: BryOnly’s 40 acts of Kindness | brryonly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: