The Full Pink Moon

Iedere volle maan heeft een eigen thema, een eigen ritueel. Rituelen die al eeuwen bestaan en die in eerste instantie mondeling zijn overgedragen. Er zijn verschillende manieren om je dankbaarheid te uiten, iedere groepering of cultuur heeft een eigen ritueel.

Wat is goed en wat is fout kun je jezelf afvragen..ik denk dat zolang de intentie oprecht is je hierin geen fouten kunt maken. Helaas denken mensen het vaak beter te weten, de een probeert de ander van zijn/haar gelijk te overtuigen. Het is een hele kunst om te voelen wat goed voor jezelf aanvoelt en een grote uitdaging om achter jouw gevoel te blijven staan. Wat het best resoneert met jouw gevoel zal je het gelukkigst maken.

wp-1461089900910.jpg

Op 8 april kunnen we dus genieten van de Full Pink Moon. De 2e Super Maan van 2020 én de eerste Volle maan van de lente.

Deze maan staat ook bekend onder de naam, Maan van het Opstijgende Sap. De naam verwijst naar de natuur, waar de hele cyclus van groei en bloei weer helemaal op gang is gekomen. De zaadjes zijn geplant, ontkiemd en laten zich vanaf nu goed zien. De allereerste insecten laten zich zien. De wereld ontwaakt.

Wanneer je de uitwerking van de voorgaande volle manen hebt gelezen dan weet je dat nadat de zaadjes zijn geplant, gekiemd het nu tijd is om te vertrouwen op de kracht van de natuur. Het is nu tijd om definitief afstand te nemen van ingesleten eigenschappen en aannames die je meer kosten dan opleveren maar er moet eerst iets sterven voordat het kan worden wedergeboren. Verwerken, loslaten en dan ruimte voor groei.

Wees niet te streng voor jezelf. Dit proces van het afleren van patronen en denkwijzen kan confronterend en pittig zijn. Vermoeidheid en prikkelbaar zijn kan een indicatie zijn dat je jezelf aan het overvragen bent. Geniet dan van een wandeling in de natuur.

wp-1461089896215.jpg

De Maan van het Ontwaken (of zoals de Native Americans haar de Pink Moon noemen), valt vlak voor het Keltische Beltane. Beltane begint namelijk wanneer de zon op 30 april onder gaat. Het is een feest wat het begin van de zomer inluidt.De naam Beltane komt van het Ierse Bealtaine dat ‘Bel-fire’ (Bel-vuur) betekent. De God Bel is de Keltische God van licht en genezing.

De Wilg wordt gekoppeld aan deze maan van het Ontwaken vanwege de beschermende en helende krachten. Tegelijkertijd wordt zij ook gekoppeld met de dood en de donkere kant van de Godin. De kanten die wij allemaal hebben en die past bij het thema: Wedergeboorte!

Wat hoort er vooral ook bij deze Volle Maan

Kruiden: basilicum, bieslook, distel

Kleuren: rood, goud

Bloemen: madeliefje

Geuren: ananas, bergamot, patchouli

Stenen: robijn, granaat,

Bomen: pijnboom, hazelaar

Dieren: beer, wolf, haas

Vogels: havik, ekster

Godinnen: Hathor,Venus,

Power Flow: energie om te creëren en te produceren. Breng balans in het lichaam. Leer jezelf en de natuur te vertrouwen en neem nieuwe mogelijkheden met beide handen aan.

Zoals hierboven staat hoort de haas bij deze maand. De haas heeft meerder symbolische betekenissen gekregen zoals kwetsbaarheid en reflectie. Traditioneel gezien worden zij net als konijnen geassocieerd met vruchtbaarheid, gevoelens, verlangen en de voortplanting. Hazen krijgen een belangrijke rol in de lente. We vieren dat het licht aan het winnen is. We genieten van de planten en de bloemen in bloei, de vogels komen weer terug naar ons land. We krijgen allemaal weer energie, zowel mensen als dieren. De winter overleefd gaan zij op volle kracht de lente in.

In verschillende culturen heeft de haas een belangrijke rol toebedeeld gekregen. Bij de boeddhisten, de Oude Maya’s maar ook de Oude Egyptenaren hadden een Haasgodin. Zij was de boodschapper van Toth, brenger van vruchtbaarheid. Er staat zelfs een spreuk in de sarcofaag en ook in de hieroglieven zijn afbeeldingen van de haas te vinden.

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van de deelnemers. Heb jij ook wensen en intenties , laat deze dan achter op de betreffende post van BryOnly.

wp-1461089890664.jpg

Klik hier als je graag meer wilt weten van deze prachtige ceremonie

en er is meer…

BryOnly geeft iedere maand tijdens de Volle Maan een Verleden-Heden-Toekomst tarotlegging weg. Jij kunt je hiervoor opgeven bij BryOnly.

image

Een tarotlegging geeft aan welke (on) bewuste mogelijkheden zich gaan voordoen zodat jij er beter op kunt inspelen. Wanneer je geen legging hebt gewonnen maar wel hebt nagedacht over het thema dan heb je wel de mogelijkheid genomen om stil te staan bij jouw innerlijke groei en dat is als je het mij vraagt het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Happy Full Moon

BryOnly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: