Full Worm Moon

Iedere volle maan heeft een eigen thema, een eigen ritueel. Rituelen die al eeuwen bestaan en die in eerste instantie mondeling zijn overgedragen. Er zijn verschillende manieren om je dankbaarheid te uiten, iedere groepering of cultuur heeft een eigen ritueel.

Wat is goed en wat is fout kun je jezelf afvragen..ik denk dat zolang de intentie oprecht is je hierin geen fouten kunt maken. Helaas denken mensen het vaak beter te weten, de een probeert de ander van zijn/haar gelijk te overtuigen. Het is een hele kunst om te voelen wat goed voor jezelf aanvoelt en een grote uitdaging om achter jouw gevoel te blijven staan. Wat het best resoneert met jouw gevoel zal je het gelukkigst maken.

wp-1458424948247.jpg

Op 21 maart aanstaande kunnen wij genieten van Full Worm moon en haar energie. Deze Full Worm moon wordt ook wel de Lente Maan genoemd.

Dit is de laatste Super Moon in een reeks van drie die we sinds het begin van dit jaar hebben gehad. Onder deze drie Supermanen zijn we aangemoedigd om ons af te stemmen op onze intuïtie, onze vrouwelijke kant aan te boren en alles wat ons tegenhoudt te zuiveren en los te laten. Zie het als een voorbereiding voor wat er voor ons ligt. De Volle Maan van maart opent een portaal naar een nieuwe golf van energie. Het valt rond dezelfde tijd als de equinox, die het begin is van het astrologische jaar en het begin van een nieuwe cyclus.Om het nieuwe binnen te gaan, moeten we het oude zuiveren en loslaten, met een schone lei beginnen!

De Native Americans noemen deze maan de Full Worm Moon , de aarde begint zachter te worden en de wormen vinden langzaam hun weg terug naar de oppervlakte. De komst van de wormen betekent ook de terugkeer van de roodborstjes. Wanneer roodborstjes weer te zien zijn betekent dit dat de temperatuur langzaam aan het stijgen is. Het roodborstje heeft ook prachtige symbolische betekenissen. Zij staan voor vreugde, voor hoop, transparantie, Geluk en nieuw begin. Het roodborstje herinnert ons eraan dat het tijd is om uit onze winterslaap te ontwaken. Dat het tijd voor beweging is en dat we moeten genieten van ons leven.

De Native Americans symboliseren de rode borst met het opkomen van de zon en de snavel voor de zonnestralen. Wanneer een roodborstje zich tijdens een ceremonie laat zijn, is dit een teken dat er de absolute waarheid wordt gesproken en een roodborstje wordt aangeroepen wanneer zij ergens duidelijkheid en begrip nodig achten. De maan wordt ook weleens de Crow Moon genoemd, omdat het gekras van de kraaien het einde van de winter symboliseert.

Zoals je ziet heeft ook deze Volle Maan meerdere namen gekregen maar de betekenis van de Volle Maan is overal hetzelfde. In deze maan staat BESCHERMING centraal. Waar het bij de Sneeuwmaan om ontkiemen ging gaat het deze Volle maan vooral of het gaat overleven. Bij deze Volle Maan gaat het om de bescherming van je plannen. Het is niet mogelijk om alles en iedereen aandacht te geven en door het thema beschermen beseffen we meer dan ooit dat je dingen moet laten gaan. Dingen die onze kostbare energie opslokken. Ondanks dat het noodzakelijk is, is het ook ontzettend spannend en misschien zelfs eng. Je bent immers gewend op een bepaalde manier te denken en te handelen. Laat de energie van de Volle maan je hierin begeleiden. De antwoorden die je zoekt zullen verschijnen, het zal duidelijke worden wat je moet veranderen, het is aan jou om te beslissen hoe je het best kunt handelen.

We moeten leren onze energie in dingen te stoppen die ons vullen met vreugde. Visualiseer een stroom van vreugde in je lijf, een stroom die onuitputtelijk is en nog belangrijker die blijft stromen omdat we er gebruik van maken. Het leven verloopt vloeiender, leuker en aangenamer als jij dagelijks gebruik maakt van jouw Vreugde stroom. Wanneer je de Vreugde Stroom niet activeert, kan het heel goed zijn dat jouw leven zwaar aanvoelt, kunnen dagelijkse dingen bezwarend voelen. Om deze Vreugde stroom te activeren, moet je in balans komen. Het universum werkt op mysterieuze manieren.

Zoals eerder gezegd is deze Volle Maan er om ons eraan te herinneren hoe belangrijk balans is.

Je bent een belangrijk kunstwerk en net zoals een kunstenaar kleuren in evenwicht houdt, moet je leren om jezelf in balans te houden. Je moet jezelf behandelen zoals jij je dierbare gasten behandeld wanneer zij op bezoek komen. Wacht niet op anderen om jouw als speciale gast te laten behandelen. Neem de controle over je eigen leven en begin met het balanceren en afstemmen, wat goed voor jou voelt. Wees niet bang om dingen te laten vallen die je energie niet meer verdienen.

Kruiden: Ierse Mos

wp-1458424942638.jpg

Kleuren: groen, violet rood

Bloemen: Narcis, viooltjes

Geur: kamperfoelie, appelbloesem

Stenen: Aquamarijn, heliotroop

Boom: Els

Dieren: poema, egel

Vogel: meeuw, zeearend

Godinnen: Coventina, Ostara

Power Flow: energie komt aan de oppervlakte, groei, ontdekken. Nieuw begin, balans tussen donker en licht. Doorbreken van illusies. De waarheid onder ogen zien, ook al is deze pijnlijk.

Maart wordt geassocieerd met de God Mars. Aan deze god worden de volgende kenmerken toegekend: held, toewijding, strijd. Mars is het populaire icoon van Trots en heldhaftigheid maar voor hij hiermee geassocieerd werd was hij de God van Vruchtbaarheid en Agrarisch. Hij hield toezicht op de moedige voortzetting van het leven van mens en dier.

Maart belichaamt het aansteken van de harten en het bewustzijn van de mensheid.

Deze Godinnen zijn gelinkt aan de maand Maart

Coventina – Keltische godin van de Water en heilige bronnen.

Zij wordt deze maand geëerd voor haar gaven aan voedsel, vernieuwing en inspiratie. Zij is het symbool van de bevalling en de natuurlijke cyclus van het leven. De oude Kelten eerden Coventina door heilige voorwerpen en persoonlijke itmes in putten en oude waterbronnen te gooien

Ostara is de Germaanse Godin van Vruchtbaarheid. Ze is de belichaming van de viering van het nieuwe leven. Zij ziet enkel mogelijkheden. Zij is de reden waarom de lente haar vitaliteit kan ontkiemen. Haar licht is helder en zij heeft haar focus stoïcijns gehouden, zelfs in de magerste maanden van de winter. Ostara is verbonden met de lente.

De narcis is een van de symbolen die bij de maand maart horen. Als een trompet kondigt de narcis de lente aan. De narcis staat voor vergeving, vertrouwen, eerlijk en ware liefde, zoals een kind dit zo puur kan ervaren en uiten.

Maar ook de Shamrock wordt aan de maand Maart gelinkt. Deze groene blaadjes zijn koppig en vastberaden en hierdoor uitzonderlijke overleveraars. In Ierland is de Shamrock symbool van de St Patrick en de “Fighting Irish”

.

wp-1458424935862.jpg

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van de deelnemers. Heb jij ook wensen en intenties , laat deze dan achter op de betreffende post van BryOnly.

Klik hier als je graag meer wilt weten van deze prachtige ceremonie

BryOnly geeft iedere maand tijdens de Volle Maan een Verleden-Heden-Toekomst tarotlegging weg. Jij kunt je hiervoor opgeven bij BryOnly.

image

Een tarotlegging geeft aan welke (on) bewuste mogelijkheden zich gaan voordoen zodat jij er beter op kunt inspelen. Wanneer je geen legging hebt gewonnen maar wel hebt nagedacht over het thema dan heb je wel de mogelijkheid genomen om stil te staan bij jouw innerlijke groei en dat is als je het mij vraagt het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

en er is meer…

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van de deelnemers. Heb jij ook wensen en intenties , laat deze dan achter op de betreffende post van BryOnly.

Klik hier als je graag meer wilt weten van deze prachtige ceremonie

Happy Full Moon

img_20150404_144844.jpg

BryOnly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: