De Full Snowmoon

Full Snowmoon is op 19 februari 2019 te bewonderen.

De Inheemse Amerikaanse Indianen (Native American Indians) hebben deze maan zo genoemd omdat deze maan in een periode valt waarin normaliter de meeste sneeuw valt. Omdat jagen onder erbarmelijke omstandigheden bijna onmogelijk is hebben sommige tribes deze maan de bijnaam ‘Full Hunger Moon’ gegeven. Andere tribes noemen deze maan ‘de Schouder aan Schouder Rond het vuur Maan’ (Wishram Native Americans) en ‘Bot Maan’ ( door de Cherokee Native Americans) ( Bot Maan refereert naar het tekort aan voeding, zij knaagden op botten en dronken soep van het merg uit de botten). Zo bij elkaar gezien is deze periode een vooral sobere periode en het is wel bekend dat in sobere tijden mensen dichterbij zichzelf komen dus wanneer de dagelijkse bezigheden zoals jagen wegvallen moet de tijd anders ingevuld worden. Wij hoeven in deze tijd niet meer te jagen voor ons voedsel maar we hebben allemaal nog steeds onze oerinstincten in meer of mindere mate. In het voorjaar komen we langzaam weer naar buiten maar zodra de winter begint zoeken de meeste mensen de gezelligheid binnenshuis op.

wp-1455832893915.jpg

Tijdens de vorige volle maan heb je nagedacht over aan welke punten jij het komende jaar aan wilt werken. Een soort van goede voornemens, die je kunt onderbouwen, die je blijft monitoren maar welke je ook kunt veranderen. Je hebt de zaadjes als het ware geplant en je wacht tot zij gaan kiemen.

Deze maan kun je zien als de kracht van het kiemen. Welke van jouw ideeën beginnen vorm te krijgen en heel belangrijk bij welke zaadjes zie je nog niets? Tijdens deze volle maan bekijk (en (her)overweeg) je dus naar welke zaadjes jouw aandacht moet gaan. Soms is het beter om te besluiten dat je voor een zaadje op dit moment onvoldoende tijd hebt. Het is niet erg dat een zaadje op dit moment niet kiemt. Dit heeft altijd een reden, ook al is deze reden soms achteraf pas duidelijk. Vertrouw op jouw magie en op jouw gevoel en vertrouw op de kring geliefden om je heen. Wees zelf ook betrouwbaar voor jouw geliefden. Schouder aan schouder voor het kampvuur zoals de Wishram Indianen.

De dagen zijn steeds wat langer licht, de natuur ontwaakt langzaam uit haar winterslaap. En hoe belangrijk is het licht in ons leven. De zon hebben we nodig voor onze vitamine, licht hebben we nodig om dingen te kunnen zien, zonlicht geeft ons warmte zelfs op een ijskoude dag en onze natuur heeft zonlicht nodig om te kunnen groeien. .

De Native Americans hebben rond deze volle Sneeuw maan hun eigen tradities. De een keert naar binnen en een andere tribe richt zich juist op het echt samenzijn met naasten. Zij nemen uitgebreid de tijd om hun gevoelens en visies te delen. De Christelijke gemeenschap heeft tijdens deze volle maan het vastentijd. Tijdens het vasten wordt er minder gegeten, om zichzelf eraan te herinneren dat zij berouw hebben van de zonden. Het is een moment om in jezelf te keren en om je gedrag te overzien en te herzien.

Zoals je ziet heeft iedereen zijn eigen draai gegeven maar in grote lijnen hebben we allemaal dezelfde intenties.

Het is belangrijk om goed naar jezelf te blijven luisteren, te luisteren naar wat je echt wilt en ook vooral niet wilt. Het voor jezelf opkomen is dan ook een uiting van zelfliefde.

Waar je gisteren energie voor 10 had kun je je vandaag uitgeput voelen. Luister naar wat je lichaam je aangeeft. Je mag een stapje terugdoen. Vertrouw op jezelf. Heel opvallend is in deze periode heel veel mensen een onrustig gevoel hebben. Een ‘Itch’ we willen iets veranderen maar weten niet goed wat.

Focus je energie nu vooral op dankbaarheid, voor de mensen om je heen en de kracht die je bezit die jouw zover heeft gebracht.

wp-1455832886813.jpg

Kruiden: Salie en myrrhe, gember

Kleuren: Lichtblauw en violet

Bloemen: Sleutelbloem

Geuren: Blauw Regen en heliotroop

Stenen: Jasper en bergkristal en amethist

Bomen: Laurier en ceder, de Es

Dieren: Otter en Eenhoorn

Vogels: Arend

Godinnen: Aphrodite, Kuan Yin

Power flow: werkend naar de oppervlakte, zuivering, groei en healing. Zelfliefde. Accepteren van gemaakte fouten en jezelf vergeven en toekomstplannen maken

Mythen en Legenden

De Boom die bij deze maan past is de Es. Volgens de Noorse mythologie de heiligste boom der bomen. Zo wijdden de Romeinen de Es aan Mars de god van de Oorlog. Zij maakt speren van het oersterke Essenhout.

Essenhout zou ook een magische kracht bezitten, hiervan werden amuletten gemaakt die beschermden tegen vervloekingen en kwade bedoelingen. Zo wordt er gezegd dat heksen hun bezems van Essenhout maakten.

wp-1455832878766.jpg

Rond de Volle Maan ervaren veel mensen een sensitiviteit van het eigen lichaam. Je kunt wat emotioneler reageren, wat slechter slapen of levendige dromen hebben.

Een Volle Maan viering kun je als een afspiegeling van een bepaald cyclus in je leven zien. Alles heeft een begin, een groei, een voltooiing en een afbraak. Door je hiervan bewust te zijn kun je er op inspelen. Je kunt een proces uitdiepen en jezelf hierdoor sterker maken. Als een valkuil goed uitgewerkt is komt immers niet meer terug.

BryOnly geeft iedere maand tijdens de Volle Maan een Verleden-Heden-Toekomst legging weg. Jij kunt je hiervoor opgeven bij BryOnly.

wpid-picsart_1441353483356.jpg

Een tarotlegging geeft aan welke (on)bewuste mogelijkheden zich gaan voordoen, zodat jij hier beter op kunt inspelen.

en er is meer..

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van deelnemers. heb jij ook wensen en intenties, laat ze dan achter in de betreffende post van BryOnly.

wpid-picsart_1430748427571.jpg

Wil je meer weten over een Despacho Ceremonie lees dan dit artikel van BryOnly

Happy Full Moon!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: