Full Wolf Moon

De Full Wolf Moon op 10 januari 2020 met als thema Diepgang

Wie kent het niet: de goede voornemens in het nieuwe jaar? We besluiten meestal spontaan dat we minder gaan eten, meer gaan sporten en stoppen met roken.

Helaas sneuvelen de meeste goede voornemens al in de eerste maand.

wp-1453301715248.jpg

Een Volle Maan viering kun je als een afspiegeling van een bepaald cyclus in je leven zien. Alles heeft een begin, een groei, een voltooiing en een afbraak. Door je hiervan bewust te zijn kun je er op inspelen. Je kunt een proces uitdiepen en jezelf hierdoor sterker maken. Als een valkuil goed uitgewerkt is komt immers niet meer terug.

Zie de viering van de Volle Maan iedere maand weer als een “goed voornemen” die uitgewerkt en eigen gemaakt wordt.

Deze Wolf Moon valt in periode waarin het koud is. De zaadjes zitten nog ver in de grond verstopt. Met het aanbreken van een nieuw jaar is het goed om zaken helder en op een rijtje te krijgen. Ondanks dat groei nu nog onzichtbaar is, is het wel in ontwikkeling.

De natuur lijkt voor een periode stil te staan. Alles wat boven de grond staat, planten en struiken, staan in rust. Geen bloesem of knopje te zien..nog niet.

Bomen zitten diepgeworteld in de grond en bewegen mee met de grillen van Moeder Natuur. Als het sneeuwt dan buigen de takken behoedzaam naar beneden om zich te ontdoen van de koude sneeuw. Als een storm voorbij raast lijken de takken mee te dansen in plaats van af te breken. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de bomen niet snel knakken. De wortels die diep in de grond vastzitten zorgen ervoor dat de boom stevig staat en blijft staan.

wp-1453298442431.jpg

Bij een mens is het symbolisch eigenlijk net zo. Wil je krachtig in het leven staan dan heb je stevige wortels in de aarde nodig maar behalve stevigheid heb je ook wat flexibiliteit nodig om mee te bewegen met de stormen die zo nu en dan voorbij komen.

Het is met deze Volle Maan dus tijd om aan iets nieuws te beginnen. Dit begin bestaat uit het goed plannen. Diepgang is het tegenovergestelde van het haastige, op snelle resultaten gerichte handelingen. Dit is ook waarschijnlijk waarom goede voornemens niet lang stand houden.

Waar wil je het komende jaar aan werken? Is dit een eigenschap wat je graag anders wilt zien of een project?

Onthoud dat diepgang belangrijker is dan snelheid. De beste weg is vaak niet een rechte lijn van punt A naar punt B. het is een reis waarbij je op verschillende punten uitkomt, deze ervaringen heb je nodig om te bepalen wat je echt wilt.

Spaar je energie, maak je geen zorgen om anderen maar concentreer je op jezelf.

De boom die symbolisch bij deze Volle Maan hoort is de Lijsterbes. De lijsterbes werd in de geschiedenis geassocieerd met orakelen en met het contact met de goden.

De rode lijsterbes werd gezien als de bevruchte en vruchtdragende aarde. Het werd ook gekoppeld aan de dood en wedergeboorte en vandaar dat zij vaak op kerkhoven werden geplant. De Kerk heeft een poging gedaan om deze boom in een kwaad daglicht te zetten door te zeggen dat heksen deze boom gebruikten om mensen en dieren te beheksen.

Kruiden : marjolein, heilige distel

Kleuren : helder wit, blauw violet, zwart

Bloemen : sneeuwklokje,krokus

Geuren : musk, mimosa

Stenen : maansteen, granaat,onyx,chrysopraas

Bomen  : berk

Dieren : vos, coyote

Vogels : fazant

Goden   : Freya, Hera Sarasvati

Power Flow : in rust, een begin maken en ontvangen, bescherming, het werken aan persoonlijke doelen in plaats van aan die van anderen, een doelstelling

wp-1453298390054.jpg

Volgens de Native American Indian heet deze maan de Wolf Maan. De wolf is een perfecte inspirator voor de mensheid. Zij hebben duidelijke protocollen over rangen en standen binnen de roedel. Wolven zijn extreem expressief (het janken kennen we bv allemaal) en zij beschikken over een complex systeem in lichaamstaal. De blik van een Alpha wolf maakt veel meer indruk dan het gejank van een hele roedel wolven. Gebruik deze volle maan om in contact te komen met jouw manieren van expressie. Loop jij vaak tegen dezelfde knelpunten aan , zoals gaat men makkelijk over jouw grens, doe jij vaak dingen waar je liever nee had gezegd? Probeer te achterhalen wat hiervan de reden is. Dit kun je doen door te beginnen om objectief naar je eigen blik en lichaamstaal te kijken. Hoe?!Door naar je zelf te kijken, in de spiegel, op het moment dat je dat ene telefoontje pleegt waar je zo tegenop zag. Wat straalt jouw spiegelbeeld uit? Mis je een zekere blik in je ogen? Zit je in elkaar gedoken? Of kijk je juist ijskoud? Ben je in staat om wat je “tekort komt” aan te vullen? Dus kijk jezelf recht aan tijdens het praten en recht je rug.

Wees net zo vindingrijk als de wolf. Wolven hebben een enorme overlevingsdrang waardoor zij ook in de moeilijke maanden in staat zijn om te overleven. Wij mensen kunnen iets leren van deze inventieve wolven.

BryOnly geeft iedere maand tijdens de Volle Maan een Verleden-Heden-Toekomst legging weg. Jij  kunt je hiervoor opgeven bij BryOnly.

wpid-picsart_1441353483356.jpg

Een tarotlegging geeft aan welke (on)bewuste mogelijkheden zich gaan voordoe, zodat jij er beter op kunt inspelen.

en er is meer..

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van deelnemers van de Full Moons Whisper 2019. heb jij ook wensen en intenties, laat ze dan achter in de betreffende post van BryOnly.

wpid-picsart_1430748427571.jpg

Wil je meer weten over een Despacho Ceremonie lees dan dit artikel van BryOnly.

Happy Full Moon

BryOnly

3 gedachten over “Full Wolf Moon

  1. Pingback: Full Moon Whisper 2016 | brryonly

  2. Pingback: Full Moons Whisper 2017 | brryonly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: