Energetische Massage

Wie op Google massage intikt wordt overspoelt met een aanzienlijke hoeveelheid aan verschillende massages. Er zijn vele verschillende benamingen, stromingen en vormen van masseren en er zijn heel veel opleidingen, cursussen en workshops te vinden.

Masseren is in veel culturen een eeuwenoude traditie. Het staat bekend om zijn oude geneeskundige werking. Van masseren, in welke vorm ook, zijn velen overtuigd dat het klachten kan verlichten en dat symptomen zelfs voorkomen en bestreden kunnen worden.

Er zijn verschillende soorten massages in grofweg 2 groepen te verdelen:
1. de meest gangbare vorm, is een fysieke massage, je moet dan denken aan een massage waarmee de masseur met diverse technieken de spieren bv laat ontspannen.
2. een energetisch massage. De werking van een energetische massage wordt in de westerse geneeskunde nauwelijks erkend, echter in de oosterse culturen is het een eeuwenoude traditie en een levenswijze.
Een opvallend verschil met beide type massages is dat er geen lichamelijk contact bij een energetische massage hoeft te zijn.

Ik wil een afspraak maken, wat kan ik verwachten?

Je kunt mij op verschillende manieren bereiken om een afspraak te maken. In het gesprek vraag ik naar je medische conditie. Na binnenkomst hebben we een kort gesprek en ik nodig je uit om op de massagetafel te komen liggen. De ruimte is gevuld met een heerlijke ontspannende etherische olie en de lichten zijn vervangen door kaarslichtjes. Op de achtergrond hoor je muziek. Het is wenselijk om je shirt en sokken uit te trekken. Ik rol je in een warme deken, wat sommige ervaren als ‘in een coconnetje liggen’. Ik begin vrijwel altijd met een voetenmassage. In de voeten zitten namelijk veel drukpunten. Vanaf dit punt gaat iedere massage anders en is ook iedere ervaring uniek.

Mijn handen  maken op gevoel plukkende, afslaande en/of strijkende bewegingen op, boven of langs jouw lichaam.
Door de energetische overdracht wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd. Je kunt het ervaren als golven van warmte, of juist kou op bepaalde plekken, trillingen, vermoeidheid, zwaarte, borrelen van darmen of een loom gevoel. In enkele gevallen komen er ook gevoelens vrij zoals boosheid, verdriet, frustratie of juist opluchting.

Het is bewezen dat de verschillende massagevormen pijn verlicht en de flexibiliteit vergroot, het stimuleert lymfatische doorstroming en immuunsysteem. Het kan zeker ook baat hebben bij chronische pijn.

Omdat we meer zijn dan alleen een fysiek lichaam heeft een massage ook effect op ons mentale, emotionele en spirituele kracht. Het verminderd het gevoel van stress en angst, en bevordert de algehele ontspanning.

Laat een opkomende traan dan ook gewoon komen, het wegstoppen van emoties werkt alleen maar averechts. Wanneer de behandeling klaar is, loop ik even uit de ruimte. Wanneer ik terugkom staat er een glas water voor je klaar en praten we even na over de behandeling. De dag na je eerste massage neem ik even contact met je op om te vragen hoe het gaat. Het is belangrijk om jouw dag verder in te vullen zoals jij dat wenst. Geen drukke planning als je lichaam vraagt een stapje terug te doen

Vergeet vooral niet om op deze dag wat extra water te drinken.

 De voordelen van een massage in een overzicht:

 • Ontspannend en rustgevend
 • Minder angstige gevoelens
 • Bewustwording van je lichaam
 • Betere concentratie, minder kans op depressie en stress
 • verminderde pijnervaring
 • positief effect op gevoelens en emoties door stimulatie van je zenuwstelsel, lymfesysteem en hormoonhuishouding
 • minder cortisol en noradrenaline (stresshormonen) en meer endorfines en serotonine (welzijnshormonen) in je bloed
 • goed voor de doorbloeding van de spieren en gewrichten en het afvoeren van afvalstoffen verhoogt de weerstand
 • verbetert je lichaamshouding
 • geeft rust, balans en energie
 • rustiger hartslag en ademhaling en lagere bloeddruk
 • minder hoofdpijnklachten
 • beter slaappatroon

Wanneer   royalistiwdus op zoek bent naar een passende massagevorm is er 1 vraag heel belangrijk: wat is de reden dat je een masseur zoekt? Mensen met een sportblessure gaan meestal op zoek naar een sportmasseur.

Dat massages geven en ontvangen al duizenden jaren heeft gewerkt vinden heel veel mensen in de Westerse wereld niet zo interessant. “Wij” hebben wetenschappelijke onderzoeken nodig om te bepalen of het wel echt werkt.

 

Het is dus belangrijk dat jij een massage ontvangt die goed bij de klacht (en) past. Het is verder ook heel belangrijk dat jij je veilig voelt bij de betreffende masseur. Wanneer jij je veilig voelt betekend ontspanning in je lijf. Een ontspannen lichaam en geest laat vervolgens veel beter los  wat er niet meer toe dient. Wanneer je bij een reguliere dokter terecht komt krijg je hoogstwaarschijnlijk medicatie mee die de symptoom klacht(en) bestrijdt. De oorzaak wordt hiermee echter niet weggehaald en je bent meestal niet met 1 pil van je hoofdpijn af. Zo kan een massagetherapeut meestal ook niet in 1 behandeling alle (oude) blokkades opheffen.

Een energetische massage is een massage die steeds meer erkend wordt binnen de westerse geneeskunde. Een bekende vorm is bijvoorbeeld Reiki. Ik heb verschillende workshops, trainingen en cursussen en inwijdingen gevolgd om te ervaren wat mij het best bij mij past. Reiki, Integratieve en holistische massage, magnetiseren, aura chakra healing en het werken met edelstenen maar vooral ook de inwijdingen van de Inca Indianen hebben mij allemaal op eigen wijze mooie lessen meegegeven.

Ik heb ervaren dat mijn kracht niet 1 bepaalde massagevorm is. De kracht is juist om de combinatie van verschillende massagevormen te gebruiken. Ik kon hierom ook niet anders dan voor de naam Energetische massage te kiezen. Iedere massage is dan ook anders. De ene keer maak ik langer gebruik van edelstenen en een andere keer worden de voeten langer behandeld. Iedere massagehandeling is intuïtief

PhotoGrid_1398459819084

 

“Everything is energy and that’s all there is to it”

** Albert Einstein **

N.B.
Ik ben geen vervanging van je arts. Bij aanhoudende klachten dien je ten alle tijden contact op te nemen met je huisarts.
Voorafgaande aan je massagebehandeling zal ik naar je gezondheid vragen daar er een aantal contra indicaties zijn om geen massage behandeling te geven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: