Full Cold Moon

“De aarde en de maan delen een geologische geschiedenis. Onze planeet zou heel anders zijn zonder de maan.” zegt John Keller van NASA’s Goddard Space Flight Center. Het is gissen, maar zonder de maan zou er wellicht geen intelligent leven ontwikkelen op de aarde. We hebben ons leven dus mede te danken aan die grijswitte bol aan de nachthemel.

De Full Cold Moon die op 12 december te zien is staat voor loslaten.

Op 21 december is de winterzonnewende wat betekent dat wij heel langzaam teruggaan  naar het (langer) licht. We nemen een korte pauze en met de juiste flow kun jij jezelf klaar gaan maken voor  groeikracht die vanuit deze rusttoestand volgt.

Iedere volle maan heeft een eigen thema. Rituelen die al eeuwen bestaan en die in eerste instantie mondeling zijn  overgedragen. Er zijn verschillende manieren om je dankbaarheid te uiten, iedere groepering of cultuur heeft een eigen ritueel.

Wat is goed en wat is fout kun  je jezelf afvragen..ik denk dat zolang de intentie oprecht is  je hierin geen fouten kunt maken. Helaas denken mensen het vaak beter te weten, de een probeert de ander van zijn/haar gelijk te overtuigen. Het is een hele kunst om te voelen wat goed voor jezelf aanvoelt en een grote uitdaging om achter jouw gevoel te blijven staan. Wat het best resoneert met jouw gevoel zal je het gelukkigst maken.

De Full Cold Moon staat voor in vertrouwen loslaten. De energie van deze maan helpt ons wanneer wij schoonschip willen maken zodat er ruimte ontstaat voor alles wat straks gaat ontwaken. Wat wil jij echt veranderen en wat heeft geen enkele toegevoegde waarde meer? Je mag het achter je laten.  Maak contact met jouw innerlijke bron, die weet namelijk wat je echt wilt en tenslotte MAG jij zelf bepalen hoe jij eruit zien na de winterzonnewende!! De kale bomen geven weer dat wat afsterft straks opnieuw geboren kan worden, en daarbij symboliseren de groenblijvende bomen (zoals de kerstboom) dat de geest onsterfelijk is.

Voor elke donkere dag zal er een zonnige dag tegenover staan. Geef duidelijk aan wat jouw intenties zijn om achter je te laten en welke veranderingen je moet doorvoeren zodat er ruimte ontstaat om jezelf te ontwikkelen. Wees duidelijk en laat geen ruimte voor interpretaties. Wees bovenal eerlijk en realistisch. Dualiteit kan ervoor zorgen dat je gaat twijfelen. Je kunt enerzijds rigoureuze beslissingen nemen die je kort erna in twijfel trekt. Het kan verwarrend voelen en je hierdoor onzeker maken. Houdt voor ogen dat je keuzes met je hart en niet uit plichtsbesef of achterhaalde beloftes.

Maak de ruimte waar jij je intenties wilt opschrijven schoon en steek hierna een wierook aan.

De boom die goed past bij deze Volle maan is de berk, het reinigende en beschermende karakter van de berkentakken hebben bij vele volkeren door de eeuwen  een belangrijke rol gespeeld.

image

  • Planten: Hulst, marretak
  • Kleuren: Bloed rood, wit en zwart
  • Geur: Viooltjes, patchouli, geranium
  • Stenen: Serpentine
  • Bomen: Berk, hulst
  • Dieren:paard, beer
  • Vogels: sneeuwuil, roodborstje
  • Goden en Godinnen: Hathor, Athene, Fates

Het roodborstje heeft een prachtige symbolische betekenis, eigenlijk zelfs meerdere..Hij staat voor groei, transformatie en vernieuwing. Het Roodborstje geeft niet op en herinnert je eraan  dat je op jezelf mag en moet vertrouwen. De kleur rood wordt geassocieerd met de Kundalini energie en spirituele groei. Als je regelmatig bezoekt krijgt van een Roodborstje dan kan het niet anders betekenen dat geluk jouw gegund is. Er wordt ook gezegd dat het een boodschapper is van een dierbaar overledene. Het roodborstje moedigt je aan om weer moedig te zijn ♥ dus wanneer je een roodborstje ziet: laat dan los wat niet meer bij je past. Zoek iets wat je plezier, geluk en liefde geeft ♥

Power Flow: om het te groeien moet je herboren worden. Om het licht te herkennen moet je donker gezien hebben. Reik je hand naar vrienden en familie, de eenzame en behoeftigen.

BryOnly geeft iedere maand tijdens de Volle Maan een Verleden-Heden-Toekomst tarotlegging weg. Jij kunt je hiervoor opgeven bij BryOnly.

image

Een tarotlegging geeft aan welke (on) bewuste mogelijkheden zich gaan voordoen zodat jij er beter op kunt inspelen.

en er is meer…

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van de deelnemers. Heb jij ook wensen en intenties , laat deze dan achter op de betreffende post van BryOnly.

Klik hier als je graag meer wilt weten van deze prachtige ceremonie

image

Happy Full Moon

BryOnly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: