Full Harvest Moon

In september is de herfst-equinox, de zon staat dan loodrecht boven de evenaar en het begin van de herfst, op het noordelijk halfrond, wordt hiermee aangekondigd. Tijdens de herfst en lente equinox (dat zijn dus maar 2 dagen per jaar), komt de zon precies in het oosten op en gaat precies in het westen onder. Dit wordt ook wel Mabon genoemd. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen op en rond deze dagen.

Op 1 oktober kunnen wij de Full Harvest Moon bewonderen.

Iedere volle maan heeft een eigen thema en eigen ritueel. Rituelen die al eeuwen bestaan. Door de verschillende religies en culturen zijn er in de loop van de eeuwen inmiddels vele verschillende manieren om een Volle maan “te vieren”.

Over welke viering goed of fout is raken mensen niet uitgesproken. Mensen proberen elkaar te overtuigen van elkaars gelijk en het is hierdoor een hele opgave om te voelen wat goed bij jouw past. Als je hier eenmaal duidelijkheid in hebt dan is soms een enorme uitdaging om achter jouw gevoel te blijven staan. De energie van deze maan biedt ons de kans om weer in contact te komen met onze natuurlijk staat van ZIJN. Onbevangen en onbevooroordeeld. De enige juiste intentie wat mij betreft.

Het trefwoord van deze prachtige volle maan is Onsterfelijkheid. De appelboom is hierom de boom die deze maan een belangrijke plek inneemt: onsterfelijkheid want waar het echter allemaal om gaat is dat de oogst van de appel tegelijk het zaad van de toekomst is (wist je dat wanneer je een appel overdwars doorsnijdt je in het klokhuis een pentagram ziet die de 4 elementen symboliseren).

Welke beslissing heb jij de afgelopen tijd genomen zodat je op dit punt staat waar je nu staat? Heeft het je veel energie gekost? Heb je het gevoel dat het je iets heeft opgeleverd?

Bij de vorige Volle maan heb je bijvoorbeeld stil gestaan bij het thema “innerlijke oogst en dankbaarheid en over het volledig accepteren van jezelf, dus ook je ‘donkere’ kant, de kant die graag verborgen houdt voor anderen”.

Kun jij je voorstellen welke belasting je jezelf oplegt door een deel van jezelf te ontkennen in het bijzijn van anderen? Een simpel voorbeeld: je bent erg chaotisch van aard maar treedt naar de buitenwereld als een super georganiseerd persoon. Je hebt jezelf iets opgelegd maar het kost ontzettend veel energie om dit, voor het oog van anderen, vol te houden. Als je thuiskomt ben je zo moe dat je geen puf meer hebt om de huishoudelijke taken aan te pakken. De plek waar je je veilig hoort te voelen, waar je jezelf kunt zijn, slibt langzaam dicht. “De Berg” wordt steeds groter en onoverzichtelijker. Je kunt uit balans raken en je ongelukkig voelen. Je kunt dit voorkomen door je eigenschap, in dit geval chaotisch, te omarmen, te accepteren en durven uit te dragen naar de buitenwereld. Er ontstaat rust. Collega’s accepteren echt dat er rommel op je bureau ligt want zij weten dat jij je goed doet.

Als je dit terugkoppelt naar deze Volle maan dan is nu het moment om te evalueren wat het je heeft opgeleverd om je donkere kant te omarmen! Ik bedoel hier dus de kant mee die we niet graag aan een ander laten zien en welke ook eigenlijk heel onschuldig kan zijn.

Loslaten is iets wat goed bij de herfst past.

Zoals je weet heeft de natuur geen moeite met loslaten. Werp tijdens een wandeling buiten maar eens een goede blik op de grond. Overal liggen blaadjes. Er is geen enkel blaadje wat zich met man en macht vasthoudt aan een tak. Het blaadje laat los op het juiste moment. Wij zijn meestal niet zo goed in loslaten. We weten wel dat het beter is, maar het is best moeilijk. Mensen zeggen, vaak goed bedoeld, ‘Laat het gewoon los, het komt vanzelf…’ Maar eigenlijk kunnen we niet actief iets loslaten, het overkomt je gewoon. Je hebt iets losgelaten zonder er iets voor te hebben gedaan. Wanneer je heel erg je best doet om iets los te laten, ben je je heel erg aan het focussen. Het tegenovergestelde gebeurd. Je houdt het alleen maar nog meer vast. Wat je wel kunt doen is afleiding zoeken.

Affirmaties die goed passen bij deze volle maan:

  • Ik ben dankbaar voor wat deze dag mij heeft gegeven
  • Ik omarm en koester de dingen die niet gekocht kunnen worden
  • Ik omarm het innerlijke kind in mij

Kruiden: venkel en tarwe

Bloem: Narcissen en lelies

Geur:Bergamot

Kleur: Bruin, geel/groen, geel

Steen:chrysoliet en citrien

Boom:Lariks, hazelnoot

Dier: Slang

Vogel: Ibis en mus

Goden:Isis, Nepthys

Power flow: neem rust na arbeid, balanceer donker en licht in jezelf, organiseer, en ruim mentale en emotionele hindernissen op

wpid-37e824fe09f278cc7761a922bc3f758b.jpg

Zoals bij iedere volle maan wordt er ook bij deze volle maan een Verleden-Heden-Toekomst tarotlegging weggegeven. Je kunt je hiervoor opgeven bij BryOnly.

Een tarotlegging geeft aan welke (on) bewuste mogelijkheden zich gaan voordoen waarop jij beter kunt inspelen.

BryOnly Tarot

Wanneer je de legging niet gewonnen hebt dan heb je wel de mogelijkheid gehad om bewust stil te staan bij de energie van de komende maan. Bewust stilstaan bij jouw innerlijke groei is eigenlijk het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

En er is meer..

Bij deze Volle Maan hoort ook een Despacho. Hierin plaats ik alle wensen en intenties van de deelnemers. Heb jij ook wensen en intenties laat deze dan achter op de betreffende post op BryOnly.

Wil je meer weten over de Despacho klik dan hier.

wpid-picsart_1440863393450.jpg

The combination of supermoon and lunar eclipse will create very potent vibrations and a unique opportunity for you to channel your magical energy in a powerful way.

Blessed be

BryOnly

2 gedachten over “Full Harvest Moon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: