Full Strawberry Moon

Op 5 juni kunnen wij genieten van de Full Strawberry Moon. De laatste volle maan van de lente.

De ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar manen geleden hebt geplant hebben nu hun bestemming gevonden. Zij hebben de tijd nodig om verder te rijpen en te vol groeien. Met deze maan kun je rustig afwachten en de definitieve bestemming van je plannen/zaadjes wat ruimte geven.

Een Volle Maan viering kun je als een afspiegeling van een bepaald cyclus in je leven zien. Alles heeft een begin, een groei, een voltooiing en een afbraak. Door je hiervan bewust te zijn kun je er op inspelen. Je kunt een proces uitdiepen en jezelf hierdoor sterker maken. Als een valkuil goed uitgewerkt is komt immers niet meer terug.

De Native Americans noemden deze Volle Maan ook wel de Full Strawberry Moon. Juni is namelijk de maand om de aardbeien te oogsten. Er wordt zelfs gezegd dat als zij de aardbeien bij maanlicht plukten zij de gewassen eren. Als beloning hiervoor zijn zij het jaar daarop verzekerd van een nog betere oogst.

wpid-6ad44328cb5542d373cb7fd7d92ae739.jpg

We kruipen langzaam naar warmere nachten toe en vandaar dat de maan ook de Lovers Moon genoemd wordt. Deze volle maan heeft een sterke uitwerking op liefde en relaties maar kan voor veel onrust zorgen, slecht slapen is een veel gehoord verschijnsel en het gevoel hebben dat je knopen door wilt hakken en beslissingen wilt nemen. Dit geldt voor zowel vriendschappelijke als liefdesrelaties. Schaduwkanten komen naar boven drijven en ondanks dat deze altijd aanwezig zijn geweest worden ze nu zichtbaar. Deze Volle maan staat in Boogschutter en hiervan is bekend dat deze van diepgang houdt, graag studeert, filosofeert en reizen maakt.

Het kan aanvoelen dat jij iets nieuws wilt beginnen, een studie, een reis of zelfs emigreren…maar er is iets wat je afremt. Juni is de maand van tweelingen, zij vervelen zich snel, zijn wispelturig en soms wat oppervlakkiger en hebben steeds andere interesses. Welke contacten of relaties hebben jouw nog iets te bieden? Is er nog voldoende diepgang? Dit is het juiste moment om te bepalen welke contacten of liefdesrelaties je los wilt gaan laten. Vertrouw op jouw intuïtie, deze weet namelijk allang wat je het liefst wilt. Wees je erop bedacht dat er ook wat boosheid naar buiten kan komen. Boosheid omdat je je onderdrukt of niet vrij voelt. Door het te voelen, zonder dat misschien duidelijk is waar het vandaan komt, kan het een plek krijgen. Het wegstoppen van emoties maakt het alleen maar groter. Ervaar jij ook een soort van groeispurt na de zomervakantie? Kinderen zijn vaak letterlijk en figuurlijk gegroeid maar ook wij als volwassenen lijken te zijn gegroeid. We lopen vaak over van nieuwe ideeën en in tegenstelling tot andere periodes blijft het hier vaak niet bij. We hebben de energie om de ideeën daadwerkelijk uit te voeren.

Dus heb jij voor je gevoel de afgelopen maanden te weinig stappen gezet? Heb je het gevoel dat je stilstaat? Liep je tegen teveel blokkades aan? Je bent hierin niet alleen. Voor veel mensen worden de zaadjes die al in het begin van het jaar geplant zijn nu pas zichtbaar. Je bent precies waar je moet zijn. Hou vol en blijf geloven in jouw intenties. Wellicht merk je dat de tranen wat makkelijker stromen, laat je je gevoel nu (eindelijk) spreken? Worden oude trauma’s gevoeld? Geef het jouw liefdevolle aandacht!

Kruiden: mos en peterselie en weidebloem

wpid-b877f4492dd846699acd331292923d4a.jpg

Kleuren: oranje, goud-groen

Bloemen: lavendel, orchideeën

Stenen: topaas. Agaat, fluoriet

Bomen: eik

Dieren: aap, vlinder, kikker

Vogels: pauw, winterkoninkje

Goden: Isis, de Groene Man

Power Flow: een volle maar rustgevende energie, beschermen, versterken en voorkomen. Een tijd van Licht. Het nemen van besluiten en verantwoordelijkheden. Het werken aan persoonlijke tegenstrijdigheden . Versterk en beloon jezelf.

  • wees dankbaar voor je inzet
  • geef het de ruimte om te groeien
  • bekijk of er voldoende ruimte is om te groeien en te ontwikkelen
  • gebruik jij je eigen kracht voor de dingen die jouw gelukkig maken?
  • heb je gebieden in jezelf verwaarloosd?
  • verander wat groei en geluk in de weg staat
  • wees je bewust van alles wat je gezaaid hebt

image

Volgens de Maya hebben wij ons de afgelopen 13 jaar gevoed met de energie van de Rode Maan, in grote lijnen jouw innerlijke groei, inzicht in jouw (zelf) opgelegde patronen.

Tijdens de zomervakantie 2019 start een nieuwe periode van 13 jaar, met de energie van de Witte Tovenaar. Hij neemt oa verantwoordelijkheid voor zichzelf. Meer hierover in de volgende maan!

Zoals bij iedere Volle Maan wordt er ook bij deze Volle Maan een tarotlegging weggeven. Je kunt je hiervoor inschrijven op https://facebook.com/BryOnly

en er is meer..

Iedere Volle Maan maak ik een bijpassende Despacho. Je kunt hieraan meedoen door jouw intenties en/of wensen kenbaar te maken op https://facebook.com/BryOnly

Ik verzamel en plaats hierna alle wensen en intenties in de Despacho waarna tijdens de Volle Maan een vuurceremonie volgt.

Dona Marquesa uit Peru geeft samen met haar vader Don Alejandro hun blessings mee aan iedere Despacho. wil je meer lezen over de despacho ceremonie klik dan hier

image

Happy Full Moon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: